maanantai 5. maaliskuuta 2012

Resepti: Bouillabaisse lohesta (6kk+)


Teija antoi taannoin haasteen, jossa tulisi loihtia ei kalalta maistuva, mutta kalaa sisältävä sose. Viime torstaina katselin TopChefiä ja siinä valmistettiin Hans Välimäen lempiruokaa Bouillabaissea eli ranskalaista aromikasta kala-äyriäiskeittoa. Ohjelmaa katsellessani tajusin välittömästi, että tässä on parhahin ratkaisu Teijan haasteeseen. Voimakas kastike ja haudutus peittävät hyvin kalan makua, mutta ihan eroon siitä ei toki pääse! Bouillabaissea voi valmistaa monella eri tapaa, mutta itse käytän tässä reseptinä vanhempieni versiota eli Maxin Mommon & Moffan Bouillabaissea. Tästä reseptistä tulikin yksi kaikkien aikojen maukkaimmista soseista!

7-8 annokseen Bouillabaissea tarvitset:
4 tomaattia
2 porkkanaa
3 cm pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
1 dl vettä
1/2 fenkoli
1 keltainen paprika
300 gr lohta


Preppaa ensin kasvikset - lohko tomaatit, raasta porkkanat ja pilko muut kasvikset suikaleiksi. Laita kattilaan tomaatinlohkot, porkkanaraaste ja suikaloitu purjo. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja kaada päälle 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 5 min. Lisää tämän jälkeen paprika- ja fenkolisuikaleet ja anna hautua vielä 10-15min, kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet. Pilko lohi kuutioiksi ja lisää ne keittoon. Anna hautua vielä noin 5 minuutin ajan, kunnes lohi on kypsää. Lopuksi soseuta keitto haluamaasi karkeusasteeseen ja eikun nauttimaan!



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin hyvältä, että vois maistua mammallekin! Täytyypä pian testata miten maistuu kala-nirppanokallemme.

    VastaaPoista
  2. Jes, tää on kyllä niin hyvä keitto, et oksat pois! Aikuisten versioon vaan kaikki kasvikset tomaattia lukuun ottamatta tasakokoisiksi suikaleiksi - saa jäädä vähän al denteksi. Lisäksi mukaan kalaliemikuutiota, valkoviiniä, katkarapuja, simpukoita ja kampasimpukoita. Vanhempani tekevät keittoa usein myös siiasta ja se on TOOOOSI namia. Ja rinnalle tietty maalaisleipää dipattavaksi ja lasi kuivaa valkoista tai kuplivaa!

    VastaaPoista