tiistai 31. heinäkuuta 2012

Resepti: Naurettavan helppo nakkikastike (12+kk)


Tämän helpommaksi ei resepti muutu! Ja yllättäen kaikki nakista tehty lukeutuu meidänkin Maxin lempiruokiin - onneksi Max syö myös paljon muuta ja tuoretta. Tämä resepti on kuitenkin oiva niihin kiireisiin arkipäiviin, jolloin ruoan täytyy ilmestyä nenän eteen sekunnin sadasosassa.

2 annokseen tarvitset:
2 nakkia
1 iso tomaatti
tuoreita yrttejä (ruohosipulia, persiljaa)
(mustapippuria)

Pyöräytä pienessä tehosekoittimessa kastikkeeksi ja kuumenna liedellä tai mikrossa. Jos et omista pientä tehosekoitinta, pilko ainekset suupalakokoisiksi ja sekoita keskenään. Tarjoa kera perunoiden tai pastan - alla kuva pasta-annoksesta, jossa mukana Torino täysjyväpastaa pieneksi pilkottuna. Todella yksinkertaista ja nopeaa!


perjantai 27. heinäkuuta 2012

Resepti: Kasvimaan kiusaus (12kk+)


Kesälomani lähenee loppuaan, mutta kotimaiset kasvimaat alkavat kohta kantamaan satoaan, joten niitä on syytä hyödyntää myös vauvojen ruokiin! Tämä uunivuoka on kiusauksen tyyppinen, joka sopii koko perheen ateriaksi. Tässä kuitenkin vauvoille sopiva suolaton versio.

3-4 annokseen tarvitset:
150-250gr jauhelihaa
1/2 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna
1/2 punainen paprika paloiteltuna
3 dl peruna-sipulisekoitusta (valmis pakaste)
2 dl kermaa tai 2dl maitoa+kananmuna
ripaus musta- tai maustepippuria
pieneksi silputtuja yrttejä maun mukaan (persiljaa, ruohosipulia)

Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Pilko kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi.

Käytä pientä, halkaisijaltaan noin 15-20 cm, uunivuokaa, jossa on korkeat reunat. Lisää jauheliha, kesäkurpitsa- ja paprikapalat, peruna-sipulisekoitus, pippuri ja pieneksi silputut yrtit uunivuokaan - sekoita hyvin. Kaada lopuksi päälle 2 dl kermaa tai 2 dl maitoa, johon olet sekoittanut yhden kananmunan. Tarkista nesteen määrää uunivuokasi mukaan - kasvisten ei tule peittyä, mutta nestettä on hyvä olla yli puolenvälin.

Paista 200 asteessa noin 40-45 minuutin ajan ja tarjoile sellaisenaan! Voit myös pakastaa valmista kiusausta pakkaseen myöhemmäksi ajankohdaksi tarjoiltavaksi.

VINKKI: Voit korvata kesäkurpitsan ja paprikan muilla kasviksilla tai sienillä. Käytä esim. munakoisokuutioita, joita olet keittänyt vedessä 10 min, esikeitettyjä porkkanakuutioita, tomaatinlohkoja, maissia, herneitä, papuja, herkkusieniä - mitä vain on saatavilla!