torstai 29. maaliskuuta 2012

Resepti: Poronkäristys (9kk+)

Olemme lomailleet Ylläksellä nyt puolisentoista viikkoa, joka on tosin kulunut lähinnä sairastellessa.. Mutta pohjoisen matkan traditioihin kuuluu aina toki poronkäristys, jota Maxillekin nyt maistateltiin. Valmista vauvan annos samalla, kun teet sitä muulle perheelle - silloin se syntyy helpoiten.

Yhteen annokseen tarvitset:
50gr poronkäristyslihaa
1/4 makea sipuli
1-2dl vettä
1 jauhoinen peruna
korvikemaitoa/10kk+ maitoa
(puolukkaa ja hedelmäsokeria)

Kuori peruna ja keitä se kypsäksi. Muussaa kypsä peruna haarukalla ja lisää (korvike)maitoa.

Pilko sipuli pieneksi. Paista poronliha ja sipuli kypsäksi pannulla, käytä tarvittaessa paistamiseen rypsiöljyä. Lisää vesi ja hauduta. Kun käry on kypsää ja neste hieman haihtunut soseuta sauvasekoittimellla.

Kaada ruokalusikallinen puolukkaa ja teelusikallinen hedelmäsokeria kulhoon. Kuumenna mikrossa ja soseuta.

Kokoa annos lautaselle. Kaada päälle hieman lämmitettyä (korvike)maitoa ja sotke peruna ja poro mösseröksi lusikalla. Tarjoa halutessasi kyljessä puolukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti