maanantai 12. maaliskuuta 2012

Resepti: Baby Sushi - Kappa-Ninjin Maki (8kk+)


Sushi on yksi lempiherkuistani ja riisuttuna se sopii myös vauvan herkuksi. Se tässä on, että sushi on syötävä saman tein kun sen valmistaa, joten tämä sormiruokapala sopii vauvan ja äidin yhteiseksi syötäväksi. Toki äidin on päästävä yli siitä, että mausta puuttuu muutama ainesosa.. ..mutta, jos antaa sushipalan vauvalle sormiruokailtavaksi sellaisenaan ja kastaa omansa soija-wasabidippiin niin hyvältähän se maistui!

Yhteen rullaan Kappa-Ninjin Makia tarvitset:
0,75dl sushiriisiä
2dl vettä (tai paketin ohjeen mukaan)
1 pieni porkkana
1 pieni pala kurkkua

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Riisi tulee huuhdella 5-8 kertaa kylmässä vedessä niin, että vesi on kirkasta ja sen jälkeen riisiä voi vielä liottaa 20 minuutin ajan. Varsinainen keittoaika vaihtelee riisilaadusta toiseen, mutta 0,75dl riisiä tarvitsee noin 2 dl vettä sekä 10 minuuttia kiehuakseen kypsäksi. Kun riisi on hieman ylikypsää, nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Riisin jäähtyessä raasta porkkana ja kurkku tuoreeltaan.

Sushin rullaukseen tarvitset makirullien valmistukseen tarkoitetun bambumaton, jonka saa ostettua ihan isommista marketeistakin. Ota yksi leivinpaperiarkki, rutista se kämmenesi sisälle ja kastele kylmällä vedellä. Levitä kasteltu arkki bambumaton päälle (kuva 1).

Painele sormin jäähtynyttä riisiä bambumaton alalaitaan leivinpaperin päälle noin 7 cm korkeudelta. Levitä keskelle porkkana-kurkkuraaste (kuva 2).

Rullaa sushi rullaksi bambumattoa ja leivinpaperia käyttäen. Painele vielä makirulla tiiviiksi bambumaton avulla (kuva 3). Leikkaa makirulla annoskokoisiksi paloiksi ja asettele lautaselle. Toisin kuin "oikeata" riisiviinietikkasushia, tätä kannattaa vielä kiinteyttää jääkaapissa noin 15min ennen tarjoilua. Tarjoile vauvalle pala sellaisenaan, dippaa omasi soija-wasabikastikkeeseen. Nam!

kuva 1


kuva 2

kuva 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti