tiistai 6. maaliskuuta 2012

Resepti: Omenaiset sormiruokalihapullat (6kk+)


Ajattelin, että sormiruokakokoiset lihapullat olisivat oiva ja hauska lisä kasvissoseen kylkeen nautittavaksi. Oikeassa olin - tarjoilin 4 lihapullaa aterialla ja kaikki meni parempiin suihin! Tämä oli myös ensimmäinen kerta, jolloin koiramme Ninjo ja Elmeri tulivat kerjuulle Maxin syöttötuolin viereen. Itse teen lihapullat lähes aina kera omenaraasteen, sillä se antaa mukavaa mehukkuutta. Niinpä kehittelin tästä meidän perheen perusreseptistä vauvaversion.

Noin 50-55 pientä lihapullaa syntyy seuraavalla reseptillä:
1 omena
1/2 sipuli
0,25 dl korppujauhoja
0,75 dl vettä
1 kananmuna
1/2 Herbamare ei lisättyä suolaa -kuutio
3 rkl silputtua persiljaa
400 gr jauhelihaa

Kuori ja raasta omena. Pilko sipuli todella pieneksi kuutioiksi ja paista pannulla kypsäksi. Laita sekoitusastiaan vatkattu kananmuna, korppujauhot ja vesi sekä murenna Herbamare-kuutio hienoksi käsin. Sekoita niin, että kuutio liukenee ja korppujauhot hieman turpoavat. Lisää korppujauhoseokseen raastettu omena, paistettu sipuli ja persilja. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita ainekset keskenään.

Pyörittele pieniä lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuutin ajan, kunnes lihapullat ovat läpikypsiä. Huomioi, että pullien pinta ei saisi kovettua tai ruskistua, jotta lihapulla pysyy helposti syötävänä.

Pakasta lihapullat annoskoottain Minigrip Mini -pusseihin ja ota yksi satsi esiin aina silloin tällöin. HUOM! Olethan varma, että vauvasi ei ole allerginen kananmunalle? Se on yksi yleisimmistä allergiaa aiheuttavista raaka-aineista. Eli tarjoa kananmunaa sellaisenaan ennen kuin sekoitat sitä muiden ainesten joukkoon.

VINKKI AIKUISILLE! Vaikka nämä lihapullat ovat suolattomia, sopivat ne minusta mainiosti sellaisenaan myös muun perheen syötäväksi - tarjoile ne esim. perunamuussin ja valmiin pussista tehtävän ruskea- tai kermakastikkeen kanssa, jonka joukkoon sulatat vielä puolikkaan paketin Valion Mustapekka-juustoa. On muuten hyvää!


3 kommenttia:

  1. Jes, just jotain tämmöstä oonkin suunitellu tekeväni ja tässä oiva resepti. thanks. Muutenkin kiva ja inspiroiva blogi, oon suositellu tätä jo monille mammakavereille :)

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä ja kiitos kannustuksesta! Hienoa, jos saamme lisää lukijoita! Uusia sormiruokapalareseptejä tiedossa, kunhan vain saamme ensin nuo pullat syötyä parempiin suihin :)

    VastaaPoista
  3. Näitä on pakko kokeilla! Kerran ne voi myös kätevästi pakastaakin annoksina, miksei ole tullut mieleen... Etsinkin täältä juuri muutamia jauheliharuokia ja kirjoittelin samalla kauppalistaa :)

    VastaaPoista