maanantai 19. maaliskuuta 2012

Resepti: Pikkiriikkisen uunipottu (8kk+)


Söimme äskettäin uuniperunoita ja Max silmä kovana tapitti vieressä. Annoin hänen maistaa lusikallisen ja loppua ei näkynyt. Siitä sainkin idean, että ihan yhtä hyvin vauvoillekin voi tarjota uuniperunaa kera oman kastikkeen. Jos vauvasi on jo 10kk+ niin kylkeen ruokalusikallinen kermaviiliä ja avot!

Uuniperunaksi sopii parhaiten lajikkeista rosamunda ja vauvalle kannattaa valmistaa kerrallaan maksimissaan kaksi perunaa, josta toisen syötte heti ja toisen viimeistään seuraavana päivänä. Kätevintähän on jos muu perhe uunipottuilee samalla kertaa! Älä osta vauvalle kuitenkaan kooltaan ihan pientä perunaa, sillä se rutistuu rusinaksi kypsennysvaiheessa - keskikokoinen peruna säilyy mehevänä. Itse pesen perunat ja pistelen niihin reikiä haarukalla. Kypsennän ensin mikrossa täydellä teholla 8 min, jonka jälkeen kypsennän pottuja vielä uunissa 50-60min 200 asteessa.

Kastikkeksi sopii mainiosti jauheliha-tomaattikastike, jota teimme "Mukamas juustoisen bolognesen" yhteydessä. Kastiketta voi siis tehdä isomman satsin, josta osan käyttää bologneseen ja osan uuniperunoihin. Tästä tulee noin 10 annosta:
500gr tomaatteja
1/2 sipuli
0,75dl vettä
1/2 herbamare ei lisättyä suolaa -kuutio
500gr jauhelihaa

Lohko tomaatit ja sipuli, kaada päälle vajaa desi vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuutin ajan. Lisää jauheliha nokareina ja kuumenna kunnes liha on kypsää. Pyöräytä lopuksi sauvasekoittimella ja kun kastike on jäähtynyt pakasta se annoskoottain minigrip-pusseihin.

Tarjoa uuniperunan kanssa annos lihakastiketta ja jos vauva on yli 10 kk, lisää rinnalle lusikallinen kermaviiliä. Hyvää on.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos hyvästä vinkistä. Meillä (vauva 7/11) ei peruna meinaa upota millään, mutta empä olekaan vielä kokeillut uuniperunaa! Olen lukenut bogiasi muutamia kertoja ja saanut kyllä tosi hyviä vinkkejä. Vaikka teen paljon ja mielelläni ruokaa ja vauvanruokiakin jo toiselle lapselle, meinaa itsellä välillä ideat loppua ja vauvan ruokalista muuttua aika yksitoikkoiseksi. Tätä taidan kokeilla soijarouheversiona (omenaiset sormiruokapullat soijasta on uunissa paistumassa :))

    Sanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta Sanna! Ja juu, vegevaihtoehdot toimii aina :) Samoin tuohon uuniperunaan sopisi 10kk + ikäiselle lohi tilli-kermaviilikastikkeella!

    VastaaPoista