torstai 2. helmikuuta 2012

Mikä raaka-aine? Mikä klassikko?

Ensi viikolla on aika palata Suomeen. Seuraavaksi lisään Maxin ruokavalioon tomaatit ja paprikat, joita olen allergiariskin vuoksi tähän asti vältellyt. Nyt kaipaan myös toiveitanne:

Mille raaka-aineelle sinä haluaisit vauvansosereseptin?
Onko pakkasessa tiettyjä marjoja? Perhe syö paljon tiettyä lihaa? Kaupasta löytyi uusi vihannestuttavuus, mutta ei ole ajatusta sen valmistamiseksi?
Minkä aikuisten klassikon haluaisit tuunattavaksi vauvansoseeksi?
Poronkäristys? Karjalanpaisti? Lasagne?

Kirjoita toiveesi tämän blogipostauksen kommenttikenttään tai Maxin Delin Facebook -sivulle. Yritän parhaani mukaan täyttää mahdollisimman monta toivetta ja kehittää toiveidenne pohjalta uusia reseptejä.

Lontoo on ollut mieletön kokemus, Tate Modernissakin olemme ravanneet tuon tuosta! Vauvoillekin on mielekästä taidetta tiirailtavaksi, vaikkakin Max nukkui läpi Picasson klassikot. Varoituksen sana kuitenkin - kaksi viikkoa sitten sairastuimme influenssaan ja se pitää meitä yhä otteessansa. Varokaa vain, tämäntalvinen versio on todella rajua sorttia! Äidilläkin oli ensi kertaa kuumetta 2000-luvulla ja heti mittarissa 40 astetta... Olkaa siis varovaisia!


4 kommenttia:

  1. No vaikka se lasagne vauvalle olisi kehittelemisen arvoinen, voisiko vauvalle tuunata jotain aasialaista? Meilla on syöty jo tomaattia ja on tytön suosikkeja. Taalla suositukset poikkeavat muutenkin Suomesta; kiinteat pyritaan aloittamaan myöhemmin mutta sen jalkeen sen suurempia 'saantöja' ei ole, hapanmaitotuotteitakin siis jo maistellaan. Tosin naiden valmistusprosessi poikkeaa jonkun verran Suomesta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Petra haasteesta! Juuri kehittelimme pasta bolognesen ilman juustoa - huomasimme, että Max on allerginen tomaatille, joten pitää kehitellä sitten tomaatiton lasagne :) Toivottavasti tuosta bolognesesta on teille siis peruslasagnen korvaajaksi!

    Aasialaistoiveesi innosti ja olemmekin jo hankkineet ainekset Massaman Curryn reseptikehitystä varten. Sitä siis tarjolla ensi viikolla :)

    VastaaPoista
  3. Täällä Lumi vauvan äiti ja metsästyksestä innostuneen miehen vaimo kyselee hirvenlihareseptiä? Olisiko jotain vinkkiä? Meillä kun on tällä hetkellä sitä pakkanen täynnä :)

    VastaaPoista
  4. Oi hirvenlihaa! Meilläkin kotona oli aina hirvenlihaa kun olin lapsi, mutta sittemmin metsästäjämme vanheni eikä enää metsälle päässyt. Nyt aina silloin tällöin saamme sitä jostain ja hyväähän se on!

    Yksi toimiva keino on tehdä aina vauvalle samaa kuin teille hirvenlihasta. Eli tee niin pitkälle kuin pystyt ilman suolaa ja sitten irroita siitä osa muussattavaksi yleiskoneeseen kera parin lisukkeen - esim. kastikkeesta siis muutama pala lihaa, porkkananpalanen, perunaa ja pakkasesta muutama puolukka kylkeen.

    Koitanpa miettiä vielä lisää! Ehdoton ykkösruokani nimittäin hirvenlihasta on vorshmak, mutta anjovista kun ei taida saada suolattomana... Palataan!

    VastaaPoista