torstai 16. helmikuuta 2012

Resepti: Voimavauvan välipala (6kk+)


Tällä flunssakaudella olen tukeutunut paljon C-vitamiinia sisältäviin hedelmiin ja kiivi on yksi suosikeistamme. Hedelmä tunnettiin ennen nimellä kiinalainen karviaismarja, mutta sittemmin se sai markkinointisyistä trendikkäämmän nimen Kiwifruit eli kiivihedelmä. Jo yhdestä kiivistä saa päivannoksen C-vitamiinia ja sen lisäksi kiivistä saa E sekä A-vitamiineja. Kiivejä saa nykyään monia lajikkeita, joista perinteinen vihreä on makeahko vasta hyvin kypsänä. Keltainen kiivi tuuppaa olemaan hieman makeampi, joten sitä kannattaa myös kokeilla vauvansoseisiin.

Kehittelimme kiivin ympärille tuhdihkon soseen, joka pitäisi hyvin nälkää. Inspiraationa toimi myös Tessun lokakuinen vinkki, jossa hänen avokadososeeseensa oli eksynyt banaania ja se oli maistunut yllättäen kumman hyvältä.. :)

Yhteen reilunkokoiseen Voimavauvan välipala-annokseen tarvitset:
1 kiivi
1/2 kypsä avocado
1/2 banaani

Kuori hedelmät ja sauvasekoita. Niin helppoa se on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti