perjantai 10. helmikuuta 2012

Resepti: Mukamas juustoinen bolognese (8kk+)


Tartuimme ensimmäisenä Teijan haasteeseen - miten tehdä pasta bolognesea ilman juustoa niin, että se maistuu juustoiselta. Onnistuimme tuotekehittelyssä luomaan juustoisuuden, mutta poistamaan turhat hiilihydraatit eli itse pastan! Ratkaisu annettuun haasteeseen on ystävämme kikherne, joka soseutettuna antaa juustoista rakeisuutta sekä suutuntumaa, mutta korvaa samalla myös pastan. Muista vain, että käytät kikherneitä, jotka ovat vähäsuolaisia tai suolattomia. Samalla varmistui se, että Max on allerginen tomaatille.. Ei anneta sen lannistaa menoa, mutta tomaattikokeilut jätämme toistaiseksi tähän mainioon reseptiin.



Mukamas juustoiseen bolognesea kannattaa valmistaa kerralla isompi erä pakkaseen, sillä se ei synny ihan hetkessä. Noin kymmenen annosta valmistuu seuraavilla ainesosilla:

1,5kg kotimaisia tomaatteja
2 Herbamare ei lisättyä suolaa -yrttikuutiota
2 dl vettä
1 makea sipuli
4 keskikokoista porkkanaa
keskikokoinen pala (300 gr) juuriselleriä
500 gr jauhelihaa (tai vauvallesi sopiva määrä 10 annosta kohden)
10 rkl tuoreita tai liotettuja kikherneitä

Pese, poista tomaateista kannat ja lohko ne keskeltä halki. Lisää lohkotut tomaatit sekä Herbamarekuutiot kattilaan ja kaada päälle 2 dl vettä. Anna kiehua noin 10 min. Lisää tämän jälkeen mukaan hienoksi pilkottu sipuli ja anna hautua vielä 5 min. Nosta tomaattisose pois liedeltä ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella.

Jaa tomaattisose kahteen kattilaan niin, että toisen kattilan pohjalle kaadat 2,5dl tomaattisosetta ja loput jäävät alkuperäiseen kattilaan. Toisessa kattilassa valmistuu tomaatti-porkkana-juuriselleri-kikherne -kastike ja toisessa haudutamme jauhelihan:

Tomaatti-porkkana-juuriselleri-kikherne -kastike

Pese, kuori ja raasta porkkana sekä juuriselleri raasteeksi. Lisää raaste alkuperäiseen kattilaan, jossa on enemmän tomaattisosetta ja anna hautua noin 40-45min ajan miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Jos vauvasi syö jo hieman rakeisempaa ruokaa, niin sose on valmista sellaisenaan. Jos vauvasi on kranttu niin pyöräytä sosetta sauvasekoittimella hiennommaksi.

Keitä kikherneitä n. 5 min pienessä määrässä vettä. Kaada suurin osa keitinvedestä pois ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kikherneet tomaatti-porkkana-juurisellerikastikkeseen ja sekoita huolella.

Pakasta tomaattikastike annoskokoisiin pusseihin sellaisenaan.

Jauheliha

Lisää jauheliha ruokalusikallisen kokoisina nokareina kattilaan, jossa on 2,5dl tomaattisosetta. Anna hautua noin 15 min ja soseuta sauvasekoittimella. Pakasta jauheliha-tomaattisose annoskokoisiin pusseihin sellaisenaan.

Tämän jälkeen ota pakkasesta aina pussi kumpaakin kastiketta, yhdistä sekä kuumenna  - saat aina juuri oikean määrän lihaa yhtä annoskokoa kohden!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti