torstai 23. helmikuuta 2012

Resepti: Vegelasagne (8kk+)


Etsin pitkään tietoa soijapavuista valmistetun tofun käytöstä vauvoille ja vihdoin löysin ohjeet Vegaaniliiton sivuilta. Ohjeena oli, että paljon proteiinia sisältäviä ruokia, kuten hienonnettua tofua, papuja ja soijajugurttia, alettaisiin totuttamaan vauvalle 7-8 kk iästä alkaen. Kun vauvan ravinto muodostuu suurimmaksi osaksi kiinteistä ruoista, on tofu hyvä proteiinin ja energian lähde. Tofu lukeutuu energiatiheisiin raaka-aineisiin, samoin kuin viime resepteissä seikkailleet kookos ja avocado. Maustamaton luomutofu onkin siis mainiota ja proteiinirikasta ruokaa vauvan vegeaterioihin!

Kehittelimme Maxille tomaatittoman version vegelasagnesta, mutta lisää mukaan tomaattia toki jos vauvasi sitä mielellään syö. Maxillekin kokeilimme tomaattia uudestaan ja ilmeisesti ensimmäisellä kerralla oli kyse herkistymisestä ja toisella kerralla ongelmaa ei ollut ollenkaan!

Noin 7-8 annokseen vegelasagnea tarvitset:
1 kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
300 gr palanen juuriselleriä
1 paprika
1 makea sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 Herbamare ei lisättyä suolaa -yrittikuutio
(3 tomaattia halutessasi)
2 dl vettä
3-4 levyä täysjyvälasagnea
270 gr maustamatonta tofua esim. Soya Gourmet

Kuori kesäkurpitsa, munakoiso ja juuriselleri. Raasta ne ja paprika raasteeksi ja laita raaste keskikokoiseen kattillaan. Pilko sipuli (ja halutessasi tomaatit) pieniksi lohkoiksi ja lisää ne kattilaan. Purista lopuksi mukaan valkosipulinkynnet ja lisää Herbamare-kuutio. Kaada päälle 2dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kiehuen noin 15 min ajan.

Hienonna tofu sauvasekoittimella. Kannattaa laittaa mukaan hieman kasvisten keitinlientä, niin tofu hienonee helpommin.

Ota pienehkö vuoka, jonka pohjalle ladot puolet kasviskastikeesta. Tämän päälle asettele ensin lasagnelevyt ja tasoittele tofutahna levyjen päälle. Kaada loput kasviskastikkeesta päällimmäiseksi. Paista 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.


Kun lasagne on hieman jäähtynyt kaada se kattilaan tai kippoon ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneella haluamaasi karkeusasteeseen. Tämä sose sopii mainiosti pakastettavaksikin vaikka siinä tofua onkin!

Vinkki! Jos haluat rakenteesta juustoisemman oloisen lisää tofun mukaan kikherneitä tai punaisia linssejä noin 4 ruokalusikallisen verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti