maanantai 30. tammikuuta 2012

London dining with a baby


Olemme täällä Lontoossa ollessamme käyneet 3-5 kertaa viikossa ulkona syömässä. Vauvan kanssa ruokailu ei aina ole helppoa, mutta turhaa stressiä siitä ei kannata ottaa. Olen huomannut, että hienommissa ravintoloissa ruokailu on hankalaa, koska ruokailuun pitää varata paljon aikaa lounasaikaankin. Toisaalta inhoan suurkaupungeissa myös Mc Donald'sia ja muita vastaavia, koska pikaruokaravintoloissa on aina hirvittävä melu ja pöydät sekä syöttötuolit usein täynnä ruoantähteitä.



Olemme suosineet ennen kaikkea paikallisia pubeja, jotka toivottavat lapset tervetulleeksi usein klo 18:00 asti illalla. Tunnelma on rento ja konstailematon, eikä haittaa vaikka vauva välillä päättää harjoittaa äänihuuliaan. Kannattaa kuitenkin jo ovella varmistaa onko a) syöttötuoleja (highchairs) ja b) vaipanvaihtopistettä (baby changing station) jos niille on tarvetta. Löysimme paikallisesta vauvakaupasta myös mukana kulkevan Skip*Hop vaipanvaihtoalustan, jossa vaipanvaihto hoituu pakon edessä ihan vessan lattiallakin.

Yllä olevassa kuvassa Max ruokailee jo mainitsemassani Duke of Cambridgen luomupubissa. Kannattaa varata mukaan Suomesta vauvojen maissinaksuja, sillä niillä pysyy tyytyväisenä vauva jos toinenkin. Itse olemme suosineet Laatupaakarin maissinaksuja, koska ne sulavat suussa nopeiten ja eivät näin aiheuta useinkaan kakomistilanteita.



Toiseksi olemme suosineet perheystävällisiä ketjuravintoloita ja hyviä sellaisia täällä Lontoossa on pilvin pimein. PerusRossoon ei siis ole tyytymän! Useimmissa niissä on syöttötuoleja, joko ihan tavallisia tai ylläolevan kuvan mukaisia pöytään tai tuoliin kiinnitettäviä. Vaipanvaihtopisteitä on tilasta riippuen, mutta jos ko. ravintolassa ei satu sellaista olemaan, niin varmasti jossain läheisessä ostoskeskuksen tapaisesta sellaisen löytää. Listaan tähän nyt nopeasti ruokaa tarjoilevia ja kohtuuhintaisia suosikkejamme, joita löytyy ympäri kaupunkia:

WAGAMAMA 
Aasialaisvaikutteinen ravintola, josta saa pikkupurtavia, nuudelikeittoa sekä paistettuja nuudeli- sekä riisiruokia. Paikan erikoisuus on se, että asiakkaat istutetaan rinta-rinnan ja ateriat tulevat pöytään sitä mukaa kuin ne valmistuvat. Wagamaman ramenit ovat jo useamman vuoden kuuluneet minun musthave-listalleni, joita on saatava joka reissulla.

PINGPONG
Dimsumravintola eli paistettuja tai höyrytettyjä täytettyjä nyyttejä. Höyrytetyt nyytit sekä banaaninlehteen kääritty seafood sticky rice ovat suosikkejamme. Samoin kaikki jääteet, erityisesti lemongrass eli sitruunaruokotee. Kannattaa kokeilla myös sunnuntaisin, jolloin tarjoilevat LazySumDay aterian - niin paljon kuin jaksat syödä alta 20 punnan.

ITSU
Hetivalmista maksoisaa sushia, salaatteja, keittoja ja nuudeleita. Eikä hintakaan päätä huimaa. Itsuissa harvemmin tosin on syöttötuoleja tai vaipanvaihtopisteitä, mutta tämä paikka sopii myös takeawayruoaksi, jota voi nauttia oman hotellin sängyllä.

PRET A MANGER
Pretin kolmioleivät ovat taivaallisia. Suomalaiset kylmähyllyssä myytävät serkukset ovat todella kaukana näistä! Täysyjväleipää, vuohenjuustoa, rucolaa, pekonia..  Pretistä saa rakennettua itselleen mainion piknikpaketin, jonka voi nauttia myös lämpimällä säällä puistossa - kolmioleipä, pussi perunalastuja, valkosuklaakuorrutettuja karpaloita ja kuppi kuumaa kahvia. Eikä heidän keittonsakaan hullumpia ole.

PIZZA EXPRESS
Kun pizzanhimo yllättää kannattaa suunnata tänne. Vaikuttava lista erilaisia pizzoja ja muutama pastakin listalta löytynee. Toisaalta katukeittiöistä saa myös pizzaslicejä noutoruoan tavoin muutamalla punnalla, joten niitäkin kannattaa kokeilla!

CHILANGO
Meksikolaista pikaruokaa, helppo ottaa mukaan. Ravintolat usein ahtaita, mutta takeawaynä toimii todella hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti