tiistai 3. tammikuuta 2012

Resepti: Tummamannainen vispipuuro (5kk+)


Olen jo kuukauden päivät yrittänyt tehdä superterveellistä vispipuuroa, mikä olisi vauvan (ja minunkin) makuun. Maailman parhaat mannaryynit löysin ystäväni Annan vinkistä - Pöytyäläisen Riihipuodin luomuiset "Tumma Unelma Mannasuurimot" ovat ihan tajuttoman hyviä. Niitä ja muita tuotteita voi ostaa jälleenmyyjiltä ympäri maan, jotka löydät helposti täältä. Toiseksi yritin tehdä puuroa sokerittomana ja onnistuuhan se, mutta silloin kuohkeus jää puolitiehen. Päädyinkin siis sokeria terveellisempään hedelmäsokeriin. Hedelmäsokeri on luonnon omaa sokeria ja se on terveellistä, koska sen glykeeminen indeksi eli GI on matala. Hedelmäsokeria saa ihan pienimmistäkin kaupoista ja sitä voi käyttää tavallisen sokerin lailla, mutta makeutensa ansiosta sitä tarvitaan aavistus vähemmän.

Tummamannaiseen vispipuuroon tarvitset (2 annosta vauvalle ja 2 äidille):
2 dl puolukkaa (tai viinimarjoja, karpaloita, vadelmia)
1 dl tummia mannaryynejä esim. Riihipuodin
0,75 dl hedelmäsokeria esim. Fruisanaa
6,5 dl vettä
(banaania)

Kaada kattilaan 7 dl vettä ja puolukat. Keitä niin kauan kunnes puolukat ovat pehmenneet. Tämän jälkeen joko a) siivilöin puolukan kuoret tai b) soseuta kuoret sauvasekoittimella. Itse suosin b-vaihtoehtoa, koska silloin puolukasta saa voimakkaamman maun.

Kaada vesi-puolukkaseokseen sokeri ja keitä niin kauan kunnes sokeri on sulanut. Lisää mannaryynit veteen niin, että vispaat vispilällä koko ajan - jos et vispaa puurosta tulee klimppistä. Keitä tämän jälkeen noin 5-7 min välillä sekoittaen, kunnes mannaryynit ovat turvonneet.

Anna puuron viiletä - vie ulos tai laita kattila kylmään vesihauteeseen.

Tarkista puuron makeus. Jos kaipaat siihen lisää makeutta, laita joukkoon 1-2 sauvasekoittimella survottua ylikypsää banaania. Vispaa lopuksi puuro konevatkaimella kuohkeaksi ja puuro on valmista nautittavaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti