tiistai 17. tammikuuta 2012

Resepti: Ella'sin kasviksia (4kk+)

Eilen kerroinkin luomuisesta Ella's Kitchen valmisruoista, jotka valmistetaan kuin kotisoseet. Vain vihannekset, hedelmät ja lihat sellaisenaan, ei mitään lisättyä. Nyt muokkaankin muutaman helpon kasvisreseptin auki, jotta niitä voisi valmistaa kotikeittiössäkin! Melkein kaikissa Ella'sin resepteissä on paljon omenaa, joka näkyy myös näissä resepteissä. Toisaalta makeahko omena maistuu toki vauvalle, mutta jos haluat, vähennä omenan määrää resepteissä huoletta ja korvaa se kasvattamalla muiden ainesosien määrää.

Seuraavien reseptien ainekset kannattaa mitata silmämääräisesti samaan aikaan kuin pilkot niitä. Ja pienet heitot mittasuhteissa ei tahtia haitanne. Koska reseptissä on niin montaa ainesosaa, nämä soseet kannattaa valmistaa kerrallaan sellaisenaan syötäväksi ja pakastettavaksi.


Talvikurpitsaa, porkkanoita, omenoita ja luumua:
20% talvikurpitsaa
25% porkkanoita
40% omenaa
15% luumua

Pese, kuori ja pilko talvikurpitsa sekä porkkanat. Laita ne isoon kattilaan ja hauduta vedessä noin 40 minuuttia. Kuori ja poista omenoista siemenkodat sekä pilko ne lohkoiksi. Laita omenat kurpitsan ja porkkanan joukkoon ja keitä 10 minuuttia. Lopuksi pese ja halkaise luumut sekä poista niistä kivet huolella. Lisää luumunpuolikkaat kattilaan muiden joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Kaiken kaikkiaan sose saa hautua siis 55-60 minuuttia.

Kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta jätä sitä tilkka kattilan pohjalle. Soseuta tämän jälkeen kaikki sauvasekoittimella. Notkista vielä keitinvedellä tai vedellä jos soseesta tuli liian jämäkkää!



Bataattia, kesäkurpitsaa, omenoita ja mustikoita:
25% bataattia
20% kesäkurpitsaa
50% omenaa
5% mustikkaa

Pese ja kuori bataatti, pilko se palasiksi ja laita hautumaan veteen kattilaan 15 minuutin ajaksi. Kuori ja pilko kesäkurpitsa sekä omenat, palottele ne ja laita bataattien joukkoon. Keitä 10-15 minuuttia. Lisää vielä kourallinen mustikkaa ja hauduta noin 5 minuutin ajan. Kaiken kaikkiaan sose saa kiehua siis noin 30-35 minuuttia.

Kaada keitinvesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Tämä sose tuskin tarvitsee keitinvettä notkistuakseen, sillä kesäkurpitsa ja omena ovat suhteellisen löysiä.

P.S. alkuperäisessä reseptissä kurpitsa on talvikurpitsaa, mutta vaihdoin sen kesäkurpitsaksi, jotta resepti eroaisi enemmän ensimmäisestä ja jotta sose valmistuisi nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti