tiistai 24. tammikuuta 2012

Resepti: Fish&peas&mint (6kk+)

Olimme toissa lauantaina lounaalla Portobello Roadin lähellä olevassa pubissa ja päätin, että nyt on hyvä hetki kokeilla klassikkoa eli Fish&Chipsejä. Eteeni kannetaan upeasti olutkuorrutteella tehty leike, perunat ja kippo vihreää mönjää. Välttelen mönjää puoleen väliin lounasta ja sitten maistan - suuni täyttää mahtavan makuinen sekoitus herneitä ja minttua. Voi, että se oli hyvää! Herneitä ja minttuahan hyödynnetään yleensä yhdessä sosekeitoissa sekä pastoissa. Tästä intoutuneena loin vauvansoseen tribuutiksi tälle vihreälle ihanalle mönjälle.


Neljään reilunkokoiseen Fish&peas&mint -soseannokseen tarvitset:

4 annosta vaaleaa kalaa esim. siikaa (käytin merikrottia)
(1tl aloittelevalle/annos, 7kk+ 1-1,5rkl/annos)


2,5dl pakasteherneitä
1/2 kesäkurpitsa
1/2 kukkakaali
1 kevätsipulinvarsi tai 2cm pala purjoa
kourallinen mintunlehtiä


Pese, kuori ja pilko kesäkurpitsa sekä kukkakaali paloiksi. Laita ne kattilan pohjalle ja kaada päälle herneet. Huuhtaise kevätsipulinvarsi ja pilko se 0,5cm paloiksi ja nakkaa mukaan kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että vihannekset peittyvät. Keitä noin 15 minuutin ajan kunnes kaikki vihannekset kukkakaalia myöden ovat pehmenneet.


Kalan voi valmistaa kahdella tapaa. Ensimmäin tapa on höyryttää kala kypsäksi höyrykattilassa niin, että vihannekset kiehuvat samassa kattilassa. Tässä vaalea ja paloiteltu kala valmistunee noin 10 minuutissa. Toinen tapa on nakata kala paloina kasvisten joukkoon, kun kasvikset ovat kiehuneet 10 minuutin ajan. Tämän jälkeen kala saa kiehua kasvisten kanssa vielä noin viiden minuutin ajan.

Kaada suurin osa kattilan vedestä pois, jätä kuitenkin tilkkanen pohjalle notkistamaan sosetta. Lisää kourallinen pestyjä mintunlehtiä - minttu saa maistua tässä soseessa, joten laita niin paljon kuin mieli tekee! Soseuta kaikki huolella sauvasekoittimella ja tarkasta lopuksi, että kaikki ovat menneet varmasti hienoksi asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti