maanantai 9. tammikuuta 2012

Resepti: Farmer's marketin sose (4kk+)


Kävimme siis eilen Maxin kanssa Islingtonin Farmer's Marketissa, jossa oli tarjolla upeita sesongin luomuraaka-aineita. Luomutuotteissahan on vähemmän vettä ja enemmän makua - se kyllä näkyi ja tuntui näitä vihanneksia ja hedelmiä keittäessä. Vihannekset kypsyivät, mutta pitivät myös rakenteensa ja maku oli mielettömän voimakas. Mukaan taittui talvikurpitsalajike Butternut Squash, joka on ison päärynän kokoinen, makea ja kullankeltainen lajike. Kotosuomesta näitä saa valikoiduista myymälöistä, mutta tämän voi korvata perinteisellä talvikurpitsalla tai spagettikurpitsalla.

Farmer's Marketin soseeseen tarvitset
50% Butternut Squashia (tai Talvi- tai Spagettikurpitsaa)
30% Palsternakkaa
20% Omenaa

Pese, kuori ja poista kurpitsasta sekä omenasta siemenet huolellisesti. Keitä kukin omissa kattiloissaan: talvikurpitsa kypsyy noin 30 minuutissa, palsternakka 25 minuutissa ja omena 10 minuutissa. Jos sinulla on höyrykattila, omena kannattaa kypsentää siinä. Soseuta sauvasekoittimella ja yhdistä soseet keskenään.

Vinkki: voit varioida sosetta jättämällä pois omenan ja maustaa sosetta valkosipulilla, sipulilla tai purjolla. Lisää kurpitsan keitinveteen valkosipulinkynsi, pieni sipuli tai pala purjoa. Anna kiehua kunnes kurpitsa on kypsää ja soseuta sipuli kurpitsan mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti