torstai 29. joulukuuta 2011

Resepti: Rosmariini-lihapata foliossa (5kk+)

Uudeksi vuodeksi piti tottakai keksiä jotain aivan uutta. Vihannekset ja juurekset kypsyvät maukkaiksi uunissa, varsinkin kera yrttien. Siitä lähti idea tähän soseeseen, jossa koko ateria valmistui folion sisällä uunin lämmössä.

Rosmariini-lihapataan tarvitset (2 reilua annosta):
1/2 bataatti
2-3 puikulaperunaa
1/3 kesäkurpitsaa
3 rosmariininoksaa
naudan jauhelihaa (aloittelevalle 1 tl per annos, 7kk+ 1-1,5 rkl per annos)
1 rkl oliiviöljyä
tilkka vettä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja asettele reilu pala foliota uunivuokaan.

Kuori ja viipaloi bataatti sekä peruna 2x2cm lohkoiksi. Lado ne folion pohjalle. Lisää tämän jälkeen haluamasi määrä naudan jauhelihaa juuresten päälle. Asettele jauhelihan päälle rosmariinioksat. Kuori ja pilko kesäkurpitsa paloiksi ja asettele sen palat päällimmäiseksi. Lopuksi lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Tämän jälkeen sulje folio nyytiksi ja paista sitä uunissa 200 asteessa noin 40 minuutin ajan.


Kun kaikki juurekset ja kasvikset ovat kypsiä, ota folionyytti pois uunista. Poista tässä vaiheessa rosmariinin oksat, ei kuitenkaan haittaa jos rosmariinin lehtiä jää vähän soseen joukkoon. Kaada annos astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista, että rosmariinin lehdet menevät soseutettaessa hienoksi asti.  Jos sose tuntuu paksuhkolta, lisää tilkka vettä. Tämän jälkeen aromikas sose on valmista nautittavaksi!

Vinkki: kesällä soseen voi valmistaa grillissä, voi kun kesä tulisi jo!


1 kommentti:

  1. Moi! Löysin juuri blogisi googletellessani, saako 6kk vauvalle antaa tuoretta ananasta sellaisenaan. Ja kiva että löysinkin! Meidän neiti on myös syntynyt viime kesäkuussa. Meillä tutustuminen ruokiin aloitettiin vasta 5,5-kuisena eli vasta aivan alussa ollaan. Toistaiseksi lähinnä kaurapuurolinjalla vain, kun ei meinaa muut maistua. Mutta pikkuhiljaa koitetaan neidin tahtiin laajentaa makupalettia ja haluaisinkin tehdä itse helppoja soseita. Olen nyt vain soseutellut pakastanut porkkanaa, bataattia ja kukkakaalia (joista yksikään ei ole vielä ollut maisteluissa hitti), ja lisäksi ollaan tarjottu porkkanaa ja kukkakaalia sormiruokana höyrytettynä. Täältä sinulta löydänkin jatkossa helposti ideoita ja reseptejä jatkokokeiluja varten - kunhan neiti alkaa vähän paremmin tottua syömiseen ja muutkin alkaa maistua hyvältä kuin kaurapuuro ja päärynäsose. ;)

    VastaaPoista