tiistai 6. joulukuuta 2011

Resepti: Jaffat tulloo pohjoiseen! (4kk+)


Näin joulun lähestyessä kauppoihin saapuvat maukkaat appelsiinit ja viimeistään tässä vaiheessa on syytä kaivaa esiin kesän aikana pakkaseen säilötyt marjat. Tämä kirpsakan makea sose on melkoinen vitamiinipommi, joka valmistuu helposti alta aikayksikön.

Kahteen maisteluannokseen resepti on:
1 kypsä banaani
1 rkl kotimaisia puolukoita
3 rkl itse puristettua appelsiinimehua

Sulata puolukat ja nakkaa ne banaanin kanssa kippoon. Lisää 3 ruokalusikallista vastapuristettua appelsiinimehua. Soseuta sauvasekoittimella ja sose on valmista nautittavaksi!

Käytäthän tässä soseessa kotimaista puolukkaa? Jos olet poiminut puolukat itse ne voi mainiosti käyttää kuumentamatta. Jos puolukat on hankittu kaupan pakastealtaasta voi olla syytä kuumentaa puolukat omassa mehussaan ennen käyttöä listeriavaaran poistamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti