maanantai 19. joulukuuta 2011

Resepti: Kanaa ja porkkanapestoa (5kk+)


Kaupasta on koko syksyn saanut makeaa luomuporkkanaa ja näin joulun alla ostimme niitä valtavan pussillisen koko perheen käyttöön. Itse pidän kovin basilikasta ja siksi ajattelin kokeilla, sopisiko basilika myös porkkanan kylkeen. Tästä reseptistä kehkeytyikin maukas ja värikäs kasvissose, jota Max söi suurella ruokahalulla!

Kana-porkkanapeston ainesosat ovat:
50% porkkanaa
25% kukkakaalia
25% kurpitsaa (kesäkurpitsaa, talvikurpitsaa tai spagettikurpitsaa)
4 basilikan lehteä per annos
1 tl oliiviöljyä per annos
Kanaa (aloittelevalle 1tl per annos, 7kk+ 1-1,5rkl per annos)

Pese, kuori ja keitä vihannekset kypsiksi omissa kattiloissaan. Porkkana kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi ja silti sitä tulisi keittää lähes 1 tunnin ajan - porkkanaa kannattaakin valmistaa kerralla isompi satsi pakkaseen. Kukkakaali ja kurpitsa kypsyvät noin 20-25 minuutissa. Kun vihannekset ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella ja sekoita edellä mainitussa suhteessa.

Lisää kasvissoseeseen basilikan lehdet ja oliiviöljy. Pyöräytä sosetta tämän jälkeen vielä sauvasekoittimella, jotta basilika menee hienoksi.

Lopuksi lisää hienonnettua ja kypsää kanaa kasvis-basilikasoseeseen annoskokoa vastaava määrä. Maustamaton kanan rintafile kypsyy uunissa sellaisenaan 20 minuutissa, jonka jälkeen sen voi hienontaa terävällä veitsellä tai sauvasekoittimen leikkuuosalla. Ylijäämäkanan voit pakastaa helposti silikoniseen jääpalamuottiin annoskoottain ja näin hyödyntää sitä myös muihin soseisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti