keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Resepti: Sweet'n'sour lohta (5kk+)


Tämä resepti syntyi puolivahingossa. Olin tehnyt lohesta, kukkakaalista ja kurpitsasta sosetta, joka ei selkeästikään Maxin mielestä ollut kovinkaan hyvää. Maistoin sitä itsekin ja kovin kirpsakaltahan se maistui. Mutta ei hätää, ystävämme päärynä pelasti päivän. Lisäämällä makeutta saimme kehiteltyä mainion hapanimelän lohisoseen, joka selkeästi oli Maxin mielestä tosi hyvää :)

Sweet'n'sour lohen ainesosat ovat:
35% kukkakaalia
35% spagettikurpitsaa tai talvikurpitsaa
30% päärynää
Lohta (aloittelevalle 1tl per annos, 7+ kk 1-1,5 rkl per annos)

Pese ja keitä kukkakaali sekä kurpitsa kypsäksi. Kurpitsa vaatii kukkakaalia pidemmän keittoajan, joten siksi ne kannattaakin valmistaa eri kattiloissa. Kukkaali kypsyy noin 20 minuutissa. Riippuen kurpitsan kypsyysasteesta, se voi tarvita jopa 30+ min keittoajan. Kun molemmat ovat kypsiä, sauvasekoita ja yhdistä soseet.

Tähän reseptiin kannattaa valita kypsä päärynä, joka tuntuu käteen pehmeältä. Kuori päärynä ja soseuta se tuoreeltaan. Lisää soseutettu päärynä kukkakaali-kurpitsasoseeseen.

Lopuksi lisää lohta annoskokoa vastaava määrä. Itse lisään lohen aina vasta tarjoiluvaiheessa annoskoottain, jotta tiedän, että soseessa on oikea määrä lohta. Lohi kannattaa kypsentää joko uunissa tai hauduttamalla vesihauteessa n. 20 minuutin ajan. Soseuta lohi terävällä veitsellä, sauvasekoittimella tai leikkurilla. Pakasta ylijäämälohi annoskoottain esim. silikoniseen jääpalavuokaan.

Sose sopii mainiosti pakastettavaksi, vaikka siinä onkin tuoretta päärynää. Suositan kuitenkin, että pakastat kukkakaali-kurpitsa-päärynäsoseen sellaisenaan ja lohen erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti