lauantai 17. joulukuuta 2011

Resepti: Karpalo-päärynä-ruispuuro (5kk+)


Kaurapuuroonkin kaipaa joskus vaihtelua ja siksi kokeilemme vaihteeksi ruispuuroa. Kaura ja ohra on nyt maisteltu, joten luonnollisestikin vauvalle esitellään aakkosissa seuraavana oleva kotimainen vilja eli ruis.

Yhteen karpalo-päärynä-ruispuuroannokseen tarvitset
4-6 kpl karpaloita
1/2 keskikokoinen kypsä päärynä
0,5 dl ruishiutaleita (esim. Myllärin luomuinen ruishiutale)
0,75 dl vettä

Kaada 0,5dl ruishiutaleita ja 0,75dl vettä syvälle pienelle lautaselle. Kuumenna mikrossa 3min 700W asteessa välillä hämmentäen. Puuro saa olla tässä vaiheessa hieman jämäkkää, sillä päärynä notkistaa sitä vielä tuntuvasti. Jos vauvasi syö vain hienoksi soseutettua puuroa, soseuta valmis puuro vielä sauvasekoittimella. Max 6kk syö jo mukisematta puuroa sellaisenaan, joten soseuttamatonta puuroa kannattaa kyllä kokeilla jossain vaiheessa!

Kuori tuore kypsä päärynä ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää joukkoon karpalot ja soseuta ne hienoksi. Jos hyödynnät pakastealtaasta ostettuja karpaloita, on ne syytä kuumentaa listeriariskin minimoimiseksi. Jos kuitenkin olet poiminut karpalot itse, ne voi hyödyntää ihan sellaisenaan.

Tämän jälkeen lisää karpalo-päärynäseos puuroon ja hämmennä niin kauan, että puuro viilenee vauvalle sopivan lämpöiseksi.

Vinkki! Voit korvata karpalot puolukalla, jolloin lisäät vain n. 10 puolukkaa karpaloiden sijaan. Päärynänkin voi korvata 1/2 banaanilla, jotta saat puuroon ajoittain vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti