keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Resepti: Pikkupizzat ja calzonet (12kk+)


Juustottomat pikkupizzat ja taitetut calzonet ovat mitä mainiointa sormiruokaa! Hyvä puoli on myös se, että niiden makua voi varioida vaihtamalla täytteitä maun mukaan ja paistettuja pizzoja voi pakastaa yksittäin Minigrip Mini -pusseihin myöhempää käyttöä varten. Vauvalla tosin tulee olla jo aika hyvä purutekniikka, jotta hän pystyy pizzasia syömään. Mutta hyvältä ne maistuvat!

6 Pikkupizzaan ja 4 Calzoneen tarvitset:


Taikina
2,5 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
1 dl vettä
1/2 pkt hiivaa


Täytteet (varioi makusi mukaan)
Valmista tomaattisosetta (purkki tai tuubi, esim. Rainbow)
Paprikaa
Tomaattia
Kypsäksi paistettua ja jauhettua kanaa
Kypsäksi paistettua jauhelihaa

Valmista ensin taikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää lopuksi jauhot ja veivaa taikina kunnolla sekaisin. Anna kohota liinan alla noin 30 minuutin ajan.

Preppaa vihannekset pilkkomalla ne pieneksi silpuksi. Paista kana (uunissa tai pannulla) ja pilko se pieneksi veitsellä tai sauvasekoittimen silppuriosalla. Paista jauheliha pannulla kypsäksi asti.

Jaa taikina niin, että sinulla on 6 pientä palloa ja 4 hieman isompaa.

Valmista 6 pikkupizzaa kaulimalla taikinapallot ohueksi. Käytä jauhoja apuna kaulintavaiheessa. Sipaise päälle tomaattisosetta ja haluamasi määrä täytteitä. Paista 250 asteisessa uunissa noin 7-8 minuutin ajan leivinpaperin päällä.

Valmista 4 calzonea kaulimalla taikinapallot pyöreän malliseksi. Sipaise päälle tomaattisosetta ja asettele haluamasi täytteet toiselle puolelle kaulittua taikinaa ja taita toinen puoli päälle. Painele taikina kiinni tiukasti sormillasi (kuva 1). Paista 250 asteisessa uunissa 7-8 minuutin ajan (kuva 2). Helpoin calzone on tarjota vauvalle niin, että sen leikkaa ohuiksi siivuiksi, jotka sopivat käteen tikuiksi. (kuva 3).

Kuva 1


Kuva 2

Kuva 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti