torstai 21. kesäkuuta 2012

Resepti: Ihana kesäpasta (12kk+)


Max on siirtynyt syömään kanssamme lähes samaa ruokaa ja hektisessä kesäarjessa useimmiten lautaselta löytyy sesongin kasviksia ja grillattua lihaa. Se mitä meillä on edellisenä iltana illalliseksi klo 20:00 löytyy seuraavan päivän lounaalta Maxin lautaselta. Tämä resepti syntyi itse asiassa omien ruokiemme ylijäämäraaka-aineista Maxille tuunattuna. Ja on muuten hyvää, itsekin söisin!

2 annokseen kesäpastaa tarvitset:
100 gr kanan rintafilettä kypsänä ja paloiteltuna
6 cm palaa kesäkurpitsaa 
5 pientä palaa (ruusuketta) kukkakaalia
1-2 tl valmista pestokastiketta
5 cm pala kevätsipulia
1 dl pastaa 
3-4 kirsikkatomaattia
loraus oliiviöljyä
rypsiöljyä paistamiseen


Paista kanan rintafile pannulla tai uunissa 200 asteessa 20 min ajan. Paloittele se suupalakokoiseksi.

Laita vesi kiehumaan ja kaada sinne veden kiehuessa 1 dl valitsemaasi pastaa ja lisää mukaan 5 cm pala kevätsipulia paloiksi pilkottuna. Kun pasta on valmis valuta vesi pois ja hakkaa pasta-sipuliseos veitsellä pieneksi, vauvasi ruokattottumuksia vastaavaksi. Lorauta lopuksi mukaan pieni tilkka oliiviöljyä.

Pilko kesäkurpitsa ja kukkakaali pieniksi paloiksi. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lorauta sille rypsiöljyä. Paista kesäkurpitsaa ja kukkakaalia niin kauan kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta ne haarukalla tai sauvasekoittimella tahnaksi, lisää mukaan pestokastike. Tavoitteena on saada aikaiseksi notkeahko tahna - Jos kastike tuntuu liian jämäkältä, lisää siihen muutama ruokalusikallinen vettä.

Lopuksi sekoita kana, pasta ja kesäkurpitsa-kukkakaalipesto keskenään. Pilko annoksen päälle kirsikkatomaattia kuutioiksi ja annos on valmis!

VINKKI! Kesäkurpitsan ja kukkakaalin sijaan voit käyttää myös esim. paprikaa, porkkanaa, herneitä, munakoisoa... Mainio tahna syntyy myös grillikasviksista - jos siis omalta aterialta jää yli eismerkiksi paprikaa, maissia, munakoisoa tai kesäkurpitsaa, soseuta sauvasekoittimella, loraus oliiviöljyä mukaan ja yrttejä mausteeksi. Lisää kinkkua, jauhelihaa tai kanaa sekä pastaa mukaan ja avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti