keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Resepti: Lohta ja pestoperunamuussia sitruskermaviilikastikkeella (10kk+)


Lohi ja kylmä sitruskermaviili on todellinen kesäherkku, joka maistuu meidän perheelle ympäri vuoden. Tässä ateriassa perheessämme kala vaihtuu siiaksi, kuhaksi, kalapuikoiksi ja lisukkeena on kokeiltu vaikka mitä. Ainut mikä pysyy on sitruskermaviili. Aikuisten versioon lisään sitruunan lisäksi myös hieman sinappia ja tilliä, mutta myös erilaiset tuoreet yrtit tuovat myös vaihtelua kastikkeeseen.

2 annokseen lohta ja pestoperunamuussia sitruskermaviilikastikkeella tarvitset:
70-100gr lohta
2 rosamundaperunaa
1 kourallinen basilikanlehtiä
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
loraus vettä/korvikemaitoa (maitoa yli 1v)
2 rkl kermaviiliä
1-2 tl luomusitruunan mehua
hyppysellinen hedelmäsokeria

Valmista lohi uunissa - paista palaa 200 asteessa noin 10-20 min palan koosta riippuen. Riko lohen rakenne haarukalla sen ollessa vielä lämmintä.

Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi kattilassa. Laita basilikanlehdet, pinjansiemenet ja oliiviöljy pieneen silppuriin, riko ne morttelissa tai soseuta ne sauvasekoittimella. Perunoiden ollessa kypsiä riko ne haarukalla tai perunasurvimella. Lisää perunoiden joukoon pestotahna ja notkista muussi vedellä tai korvikemaidolla sopivan paksuiseksi.

Sekoita kermaviiliin sitruunan mehu ja hyppysellinen hedelmäsokeria. Tarkista maku, ettei kastikkeesta tullut liian kirpeää.

Kokoa lopuksi annos - lämpimät perunamuussi ja lohi kannattaa sotkea jotakuinkin sekaisin sekä päälle kaataa kermaviilikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti