keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Resepti: Kookoskauralastut (10kk+)

Tänään leivotaan suu makeaksi! Kaupan vauvanruokahyllystä löytää nykyään myös makeita välipalakeksejä, mutta niitä voi helposti leipoa myös itse, jolloin myös makeuden määrää pystyy säätelemään. Jos vauvalle tarjoilee kovin makeaa, hän ei koskaan enää innostu vähäsokerisista versioista :) Kauralastu on yksi keksisuosikeistani kautta aikojen ja pienin muutoksin se soveltuu myös isomman vauvelin herkuksi.

Noin 24 Kookoskauralastuun tarvitset:
0,75dl rypsiöljyä
1 muna
0,5dl sokeria
0,5dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita

Sekoita rypsiöljy ja muna keskenään sekä kuiva-aineet keskenään. Yhdistä nämä keskenään ja nosta taikinasta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperille. Yhdelle pellille mahtuu noin 12 kauralastua. Paina nokareitta lusikalla tasaiseksi ja paista 210-225 asteisessa uunissa noin 7-8 minuutin ajan, kunnes kauralastut ovat kullanruskeita.

Koska taikinassa voi on korvattu rypsiöljyllä ja sokerin määrää on vähennetty, nämä keksit ovat enemminkin kakkusia kuin lastuja. Keksit myös murenevat tavallista kauralastua helpommin. Keksin ohuutta pystyt säätelemään painamalla keksiä ennen paistoa.

Tarjoa keksit kera korvikkeen/maidon sekä tuoreiden hedelmien. Olimme tiistaina retkellä Korkeasaaressa ja pilkoin samaan rasiaan pensashamustikoita ja keksejä suhteessa 1/3 keksiä 2/3 mustikoita - Maxin mielestä tämä yhdistelmä oli todella namia ja maistuivat ne myös seurueen muille reitkiläisille!

VINKKI: Jos et pidä kookoksesta, korvaa se vajaalla puolikkaalla desillä hienoksi jauhettua rusinaa. Toimii yhtä hyvin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti