sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Resepti: Katkarapukasari (11kk+)

Katkarapukasari on yksi menneiden vuosikymmenten trendiruoista ja ennen kaikkea yksi maukkaista klassikoista, joita itsekin mielelläni napostelen. Rakastan katkarapuja ja äyriäisiä yli kaiken, mutta usein pakasteäyriäisiin on lisätty paljon suolaa ja siksi en ole niitä vielä Maxille tarjoillut. Nyt lähestyessämme vuoden ikää, en ole niin enää suolasta vouhottanut..

2 annokseen katkarapukasaria tarvitset:
3 tomaattia
1/2 makea sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl katkarapuja
0,75dl basmatiriisiä
(tillisilppua koristeeksi)

Pese tomaatit ja poista niistä kannat. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilan pohjalle. Kuori sipuli sekä pilko se hienon hienoksi ja yhdistä ne tomaattien kanssa. Purista lopuksi vielä mukaan yksi valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä virtaa ja anna hautua noin 30 min, niin että kastikkeesta tulee paksuhkoa. Jos keiton jälkeenkin kastikkeessa on liian isoja tomaatinpaloja, pyöräytä kastiketta hieman sauvasekoittimella.

Sulata katkaravut ja huuhtele ne kylmällä vedellä, jotta suurin osa suolasta häviää. Pilko katkaravut veitsellä suupalakokoisiksi. Kun kastike on valmis, lisää katkaravut, sekoita muutaman kerran ja siirrä kasari pois liedeltä. Jos katkarapuja keittää, ne muuttuvat sitkeäksi ja vauva ei pysty niitä puremaan tai saatika nielemään. Muista siis kuumentaa vain kevyesti!

Valmista basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Basmatiriisi on aromikasta ja pienijyväistä, joten vauvan on sitä helppo syödä ihan sellaisenaan.

Kokoa annos - alle riisi, päälle kastike ja lopuksi päälle tuoretta tillisilppua. Nam, että oli hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti