keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Resepti: BabyMysli (10kk+)

Itse olen aina ollut suuri myslin ystävä ja näitä vaihtoehtoisia iltapaloja ideoidessani, mysli tuli heti mieleeni. Itse olen ostanut sitä useimmiten kaupan hyllyltä, mutta valmismysleissä on useasti hurjasti lisättyä rasvaa ja sokeria. Loppujen lopuksi mysliä on todella helppo valmistaa itse kotosallakin ja siitä tulee tosi maukasta.

Pellilliseen BabyMysliä tarvitset:
7 dl puurohiutaleita (esim. 2 dl kauraa, 2dl neljää viljaa, 2 dl ruista, 1dl tattaria)
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl kuorittuja kurpitsansiemeniä
1 dl mantelilastuja
2 rkl sokeria
3 rkl rypsiöljyä
(ripaus vaniljasokeria ja kanelia)

Puurohiutaleina voit käyttää mitä kaapistasi löytyy - koko annos voidaan valmistaa pelkistä kaurahiutaleista tai sitten voit tehdä mieleisesi hiutalecoktailin sekoittamalla vähän tuota ja vähän toista. Lisää puurohiutaleet, auringonkukansiemenet, kurpitsansiemenet ja mantelilastut tehosekoittimeen. Jauha ne hienoksi. Jos vauvasi on kovin palaherkkä, kannattaa kurpitsansiemenet jättää reseptistä pois, sillä ne tuuppaavat silti jäämään aika ison kokoisiksi.

Lisää vielä sokeri ja halutessasi vaniljaa sekä kanelia. Lopuksi koneen käydessä kevyellä teholla, valuta mukaan 3 rkl rypsiöljyä.

Levitä seos uunipellille, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Paista 190 asteessa noin 10 minuutin ajan ja tarkkaile, että siemenet eivät ala tummumaan. Anna myslin jäähtyä ja säilytä sitä kannellisessa purkissa.

Meillä mysli maistui parhaiten kera viilin, mutta hyvältä se maistuu myös maustamattoman jogurtin kanssa. Tämä resepti ei ole vain vauvojen herkku - myslin voi valmistaa samalla reseptillä myös muulle perheelle niin, että jättää hiutaleet ja siemenet jauhamatta ja korvaa öljyn kahdella ruokalusikallisella juoksevaa hunajaa. Lopuksi voi myös lisätä mukaan kuivattuja hedelmiä paloiteltuna oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti