tiistai 8. toukokuuta 2012

Resepti: Parsaa hollandaise (8kk+)


Ne ovat taas täällä - ihanat parsat, voi että! En tiedä mitään niin hyvää, kuin parsa ryyditettynä graavilohella ja hollandaisekastikkeella. Sitä on tässä syötykin harvase päivä.. Maxille annoin ensin parsanpaloja sormiruokana sellaisenaan, mutta sitten keksin tehdä vauvaversioisen hollandaisen. Korvasin voin oliiviöljyllä ja avot tuli hyvää. Tarjoilen parsanpaloja lounasta tai päivällistä täydentävänä lisukkeena - meillä oli eilen parsan rinnalla tarjolla kolme lihapullaa ja hyvin Maxin maha täyttyi!

Kahteen annokseen parsaa hollandaise (lisukkeena) tarvitset:
4-6 parsaa
0,5 dl vettä
2 keltuaista
0,3 dl oliiviöljyä
1/4-1/2 sitruunan mehu
ripaus sokeria

Kuori parsat varovaisesti kuorimaveitsellä ja poista kannasta noin 3-5 cm. Keitä parsat vedessä 10 min tai höyrytä niitä kunnes ovat pehmeitä. Jos sinulla on parsakattila, niin valmista toki siinä! Kun parsat ovat kypsiä eli tuntuvat terävän veitsenkärjen kosketukseen pehmeältä, nosta ne pois kattilasta ja pilko suupalakokoisiksi.

Hollandaisea varten valmistele vesihaudekattila: laita kaksi kattilaa päällekäin liedelle ja alimman pohjalle vettä, jonka kuumennat kiehuvaksi. Kun vesi alimmassa kattilassa kiehuu, lisää päällimmäiseen kattilaan 0,5dl  kiehuvaa vettä. Erottele kananmunankeltuaiset ja vispaa ne rikki. Kaada kananmunankeltuaiset kiehuvaan veteen niin, että vispaat koko ajan. Kaada heti tämän jälkeen oliiviöljy ohuena nauhana kastikkeeseen. Älä lopeta vispaamista missään vaiheessa. Kun kananmuna ja oliiviöljy on lisätty kuumaan veteen, kuumenna hieman koko ajan vispaten ja siirrä pois liedeltä. Lisää tämän jälkeen sitruunan puristettu mehu - laita 1/4-1/2 sitruunan mehu riippuen siitä, kuinka kirpeää kastikkeesta haluat. Lisää lopuksi ripaus sokeria. Jos kastike ei ole ihan tasaista, voit painella sen vielä siivilän läpi.

Hollandaisen valmistus kuullostaa vaikealta, mutta helppoa se on - valmistuu ihan tuossa tuokiossa! Lopuksi vain kastike parsojen päälle ja nauttimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti