maanantai 14. toukokuuta 2012

Resepti: Kaura-rahka tuorepuuro (10kk+)

Kuten viime viikolla kirjoittelin Facebookiin, Max on alkanut kieltäytymään puurosta. Todella turhauttava tilanne, mutta minkäs teet. Olen koittanut pitää puurosta taukoa ja se näyttää tepsivän - voisi siis olla toivoa, että meillä syötäisiin puuroa ainakin kerran viikossa, jei! Tästä sainkin idean, että kehittelen 5-7 erilaista iltapalaa, joita tarjoan aina vuorotellen. Tässä niistä ensimmäinen, joka piti suhteellisen hyvin nälkää, mutta raa'at kaurahiutaleet vaativat aika toimivan masun, jotta eivät aiheuta vatsanväänteitä.

2 annokseen kaura-rahka tuorepuuroa tarvitset:
1 kpl Ehrmann Rahkajogurttia (tai 1,75dl maitorahkaa ja 0,25dl maustamatonta jogurttia)
3-4 rkl kaurahiutaleita
1 rkl rusinoita
Hedelmää, marjaa (banaania, päärynää, mustikkaa, mansikkaa) tai valmista vauvansosetta
(ripaus sokeria)

Laita kaurahiutaleet ja rusinat pieneen tehosekoittimeen tai yrttisilppuriin. Hienonna ne todella pieneksi, lähes jauhoksi asti. Minulla on Braunin Multiquick 5 sauvasekoittimen lisäosana todella kätevä ja pieni leikkuriosa, joka jauhaa mainiosti juuri pieniä eriä kuivatuotteita, siemeniä, rusinoita, sipulia tai yrttejä. Sitä ei voi muuta kuin suositella vauvanruoan valmistukseen!

Sekoita kaurahiutale-rusinaseos Ehrmannin jogurttirahkaan (katso kuva purkista alla). Jos et löydä ko. tuotetta, niin yhtä hyvin voit sekoittaa 1,75dl rahkaa ja 0,25dl maustamatonta jogurttia keskenään ja saat saman lopputuloksen. Ehrmannin jogurttirahka on vain kätevä ja vähärasvainen versio, joka on sopivan makeaa ja pehmeää vauvalle ihan sellaisenaan.

Lisää lopuksi haluamaasi hedelmää tai marjaa makusi mukainen määrä. Pilko tai soseuta, kummatkin versiot tomivat. Kannattaa käyttää suhteellisen voimakkaita makuja, etteivät ne huku muiden ainesosien alle. Voit myös hyödyntää valmiita vauvansoseita, jossa on marjaa tai hedelmää. Vaihtelemalla eri makuja saat tuorepuuroon vaihtelua.

Rusinat ovat reseptissä siksi, että ne tuovat happamaan rahkaan luonnollista makeutta. Jos lisäät makeaa hedelmää esim. banaania, sinun ei välttämättä tarvitse enää lisätä sokeria. Jos kuitenkin laitat mustikkaa tai muuta hapanta marjaa, voi olla hyvä lisätä rusinoiden määrää tai ripaus sokeria maistuvuuden takaamiseksi.


2 kommenttia:

  1. Mahtava blogi! Löysin tänne vasta nyt, mutta klikkasin heti osoitteen suosikkilistalleni. Jee. Palaan paremmalla ajalla hakemaan uusia ideoita 7/2011 syntyneen tyttösen lautaselle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi tsempistä! Mahtavaa saada sinut mukaan lukijaksi :)

    VastaaPoista