tiistai 17. huhtikuuta 2012

Resepti: Tomaatti-basilikamunakokkeli (9kk+)


Max sairastui viikonloppuna ja syö kovin huonosti. Niinpä piti miettiä ruokaa, joka olisi energiarikasta ja maistuvaa. Max rakastaa tomaattia, joten se oli tietysti olennainen raaka-aine ja viime viikolla kehittelemämme munakokkeli täytti mahan nopeasti. Niinpä kokeilin, josko tomaattinen munakokkeli maistuisi ja hyvinhän se meni. Tästä tomaatti-basilikamunakokkelista tuli hienojakoisempaa kuin viimeviikkoisesta lohisesta kesäkurpitsamunakokkelista, joten se sopinee paremmin palakrantullekin vauvalle!

Kahteen annokseen Tomaatti-basilikamunakokkelia tarvitset:
2 tomaattia
2 luomumunaa
kourallinen pestyjä basilikanlehtiä
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Kuori tai kalttaa tomaatit ja poista niistä kannat. Laita tomaatit ja basilikanlehdet pieneen yleiskoneeseen tai soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Lisää kananmunat ja vatkaa vielä seos koneella kuohkeaksi.

Kuumenna paistinpannu täydellä teholla. Kaada pannulle oliiviöljy ja perään tomaatti-basilika-munaseos. Pienennä lämpöä puolelle teholle ja sekoita seosta paistinlastalla niin kauan kunnes muna on hyytynyt.

Kaada munakokkeli lautaselle ja painele vielä hienoksi haarukalla. Jäähdytä hieman ja tarjoile sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti