keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Maxin Delin puurotesti

Max on viisikuukautisesta alkaen syönyt puurohyllyn puuroja, vauvapuurot olemme siis skipanneet ja mitään ongelmia meillä ei ole ilmennyt. Syy tähän on ollut se, että useimpiin vauvanpuuroihin on lisätty vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita sekä myös valmiita marja-hedelmämakuja. Ainut ero vauvapuuroissa "puurohyllyn puuroihin" on se, että vauvapuuroissa on tiukemmat puhtauskriteerit. Vauvojen, joilla on arat masut, kannattaa toki pysytellä vauvapuuroissa. Harvemmin kuitenkaan tavalliset puurot ovat ongelmia aiheuttaneet, mutta kukin tässä toimii toki omalla vastuullaan.

Viime viikolla kokoonnuimme yhteen kolmen äidin ja kolmen vauvan voimin. Olimme ostaneet naapurin marketista kaikki ne puurohiutaleet, jotka meitä edes hiukan puhuttelivat. Valmistamme kaikki puuromme mikrossa, joten suosimme mikrokypsennettäviä hiutaleita. Maistelimme puuroja ennen kaikkea vauvojen näkökulmasta - Mikä sopii ensipuuroksi? Mistä vaihtelua? Mikä pitää vähän vanhemman kylläisenä?

Kriteereinä arvioimme keiton helppoutta, samettisuutta, maun mietoutta ja maistuvuutta vauvalle. Arvioimme myös sen kuinka todennäköisesti ostaismme puuroa vauvallemme. Jos puurotestissä ei ollut mukana sinun suosikkiasi, niin vinkkaa ja linkkaa se toki blogin kommenttikenttään tai Facebookiin. Mutta nyt tuloksiin:

TESTIN VOITTAJAT


Elovena luomuiset kaurahiutaleet ovat mitä mainioin ensipuuro. Se valmistuu helposti mikrossa, on samettisen pehmeää, maultaan mieto ja maistuu useimmille vauvoille. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei puuro pääse kuivahtamaan mikrossa eli käyttää hieman reilummin vettä ja kypsentää maksimissaan 600Wssa.

Minkä kanssa tarjoilla? Itse puuro on mietoa, joten tarjoa sen kanssa marjoja ja voimakkaita soseita. Mansikka-mustikkasosetta, banaani-kiivisosetta, banaani-karpalososetta tai omena-viinimarjasosetta. Myös pieneksi pilkottu ananas toimii hyvin yhteen kaurapuuron kanssa.


Nallen Kaura&Ruispuuro on askel maukkaampaan suuntaan - kaurahiutaleiden joukkoon on lisätty ruisleseitä, jotka tuovat puurolle mainiosti makua. Keittäminen onnistui helposti, puurossa oli jo hieman suutuntumaa ja enemmän makua. 10kk-1,4v vauvoillemme tämä puuro maistui kaikkein parhaiten!

Minkä kanssa tarjoilla? Tässä puurossa on jo makua itsessään, mutta sen rinnalle sopivat keskivahvat maut kuten mansikka-omenasose, appelsiini, mangopohjaiset soseet tai omena-persikkasose/nektariinisose.


Testin yksi voimakkaimman makuisista puuroista oli tämä Myllärin luomuinen 4-viljan hiutale. Tämä puuro sopii kuitenkin vähän vanhemmalle vauvalle. Se oli suhteellisen helppo keittää, hieman sai lisätä pakkauksen ohjetta enemmän vettä. Puurossa on jo paljon suutuntumaa ja sen maku oli voimakas. Tämä puuro oli kaikkein eniten meidän mammojen mieleen, mutta maistui se hyvin vauvoillekin. Puuro pitää todella hyvin nälkää, joten iltapuurona toimii oikein mainiosti!

Minkä kanssa tarjoilla? Puuron kylkeen sopii ennen kaikkea miedot maut. Omena tai päärynä sellaisenaan, pensasmustikka tai pieneksi pilkottu meloni.

MUUT MAISTETUT PUUROT


Myllärin luomuinen leseinen kaurahiutalepuuro, johon oli lisätty vehnäleiseitä - puuro oli todella karkeaa, joten se sopii vanhemmalle vauvalle. Maussa ei sen sijaan ollut moittimista. Keitto tapahtui mikrossa kahdessa vaiheessa, joten puuron keittäminen kesti lähes kaksinkertaisen ajan muihin puuroihin nähden. Tämän puuron kylkeen sopii enneminkin mehukeitto kuin sose, koska puuro itsessään oli niin jämäkkää.



Myllärin luomuinen ruispuuro - kaikista maistetuista puuroista tämä oli voimakkaimman makuinen. Suutuntuma on rakeinen, niin kuin ruispuurolta olettaa saattaa. Keittoaikaa joutui paketin ohjeesta hieman pidentämään, sillä se olisi ollut liian raakaa vauvojen makuun, mutta itse puuro jää hieman vetiseksi eli hiutaleet eivät "sula" kaurapuuron tapaan vaan pitävät muotonsa pehmetessään. Puuro sopiikin vähän vanhemmalle vauvalle ja sen kylkeen miedot ja marjaisat maut.



Myllyn Paras tattarihiutale - tämä puuro jakoi mielipiteemme. Itse olen tottunut syömaan tattaria pienestä pitäen, mutta muut mammat eivät puurolle lämmenneet. Tattari kun ei sisällä gluteiinia, se sopii myös keliaakikoille. Maku on siis omintakeinen ja suhteellisen voimakas, mutta itse puuro on koostumukseltaan keskisamettinen. Tattaripuuronkin pystyi valmistamaan helposti mikrossa ja keitto viljapuurojen tapaan 3 minuuttia.



SunSpelt täysjyvä spelt manna - sain vinkin spelttipuurosta Maxin Delin facebookin kautta, mutta emme löytäneet kaupasta yhtään mikrokeitettävää spelttipuuroa. Useampaa spelttipuuroa piti hauduttaa pitkän aikaa, mutta tämä nopeasti keitettävä spelttimanna oli kaikkein lähimpänä muita puuroja. Ei hiutale, vaan siis mannapuuro. Hieman yllättäen ihastuimme tähän puuroon, tosin ei niinkään aamu tai iltapuuroksi vaan välipalapuuroksi. Puuro valmistui nopeasti liedellä, oli samettisen pehmeää ja maku oli miellyttävän mieto. Speltti on vehnäpohjainen, joten se sisältää viljaa. Mukaan perinteisesti puolukkaa tai viinimarjoja, mutta miksei esimerkiksi aprikoosia tai nektariineja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti