tiistai 3. huhtikuuta 2012

Resepti: Tuoretomaatti-couscous (9kk+)


Couscous eli tuttavallisemmin kuskus on yksi suosikkilisukkeistani varsinkin kesäaikaan grilliruoan kanssa. Tämä berberikansojen durumvehnästä valmistettu erikoisuus on nopea ja helppo valmistaa myös vauvalle - toki siitä pitää tehdä aikuisten versiota löysempää. Itse lisään omaan kuskusiini useimmiten paloiteltua tomaattia, kevätsipulia, valkosipulia, persiljaa ja mausteita. Tästä omasta suosikistani tein myös vauvojen lisukkeen.

Tuoretomaatti-couscous sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan esimerkiksi sormiruokalihapullien kaverina.  Voit lisätä siihen myös annoksen jauhettua maustamatonta kanaa, jolloin saat ruokaisamman annoksen.

Kahteen isoon annokseen Tuoretomaatti-couscousta tarvitset:
0,75dl couscousta
1 dl vettä
loraus oliiviöljyä
2 tomaattia
1 cm pala purjoa
muutama oksa persiljaa
ripaus mustapippuria
(1 pieni tomaatti pieninä paloina)

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen oliiviöljy. Kaada couscous veteen ja anna turvota. Kun jyvät ovat kaksinkertaistuneet, raavi couscous kuohkeaksi haarukalla kerroksittain.

Kuori tomaatit joko kuorimaveitsellä tai kalttaamalla sekä poista tomaateista kanta. Lisää purjo, persilja, mustapippuri ja kuoritut tomaatit tehosekoittimeen - soseuta nämä mehuksi. Toki voit myös käyttää sauvasekoitinta. Kaada mehu couscousin joukkoon ja sekoita.

Jos vauvasi on jo tottunut syömään paloja, voit pilkkoa vielä yhden pienen tomaatin suupalakokoiseksi ja lisätä sen couscousin joukkoon.

Anna couscousin maustua jääkaapissa noin tunnin ajan. Lämmitä se haaleaksi tarjoillessasi sitä vauvalle. Tarjoile sellaisenaan, sormiruokalihapullien kanssa tai lisää kanaa joukkoon! Couscousista on moneksi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti