sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Resepti: Lohinen kesäkurpitsamunakokkeli (9kk+)


Rakastan munakkaita! Ne ovat todellista kaapinpohjaruokaa ja pitävät hyvin nälkää. Koostumukseltaan löysähkö munakokkeli sopii myös palaruokiin tottuneen vauvan ruokavalioon. Siksipä loihdimme pääsiäisen kunniaksi munakokkelia ja maalasimme munat yhdessä vesiväreillä.

Lohiseen kesäkurpitsamunakokkeliin tarvitset (2 annosta):
2 luomumunaa
1 dl vettä
5 cm pala kesäkurpitsaa
1 cm pala purjoa
75 gr kypsää lohta

Kuori ja raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Pilko purjo veitsellä tai pienellä yleisleikkurilla pienen pieneksi. Riko munat isoon lasiin ja kaada päälle desi vettä. Sekoita huolella haarukalla kuohkeaksi. Lisää lasiin kesäkurpitsaraaste, pilkottu purjo ja kypsä lohi. Sekoita vielä kertaalleen.



Jos sinulla ei ole valmista annoskokoista lohta pakkasessa, se kannattaa kypsentää uunissa 200 asteessa tai höyryttämällä.

Laita paistinpannu kuumenemaan ja kaada sille ruokalusikallinen rypsiöljyä. Kaada kokkeliainekset pannulle, käännä virtaa pienemmälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Kun muna on hyytynyt ja kesäkurpitsa on pehmennyt, kokkeli on valmista. Kaada munakokkeli ja hieman nestettä lautaselle. Riko vielä kokkelia haarukalla painelemalla, jotta sitä olisi helppo niellä ja siinä ei olisi liian isoja sattumia.

Munat kannattaa toki askarrella näin pääsiäisenä koristeeksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti