torstai 5. huhtikuuta 2012

Resepti: Sitruskaramelisoitua bataattia ja kanaa (9kk+)


Kotirouvaillessani Lontoossa, tapanani oli katsoa Jamie Oliverin 30 minute meals -ohjelmaa. Sieltä nappasin taivaallisen lisukereseptin, jota olen tehnyt jo useamman kerran - bataatti ja perunat pilkotaan kuorineen ja kypsytetään mikrossa höyryttäen kera sitruunan. Kun vihannekset ovat kypsiä niihin sotketaan fetaa ja tuoretta korianteria sekä lopuksi helahoito tarjoillaan isolta leikkuulaudalta. Alkuperäistä reseptiä en löytänyt, mutta olihan sen joku onneksi blogannut. Suosittelen tarjoilemaan naudan fileen, lampaan tai kera lihapullien. On namia!

Tämän reseptin inspiroimana kehitin tämän sitruskaramelisoitua bataattia ja kanaa -reseptin. Viiteen annokseen tarvitset:
1 iso bataatti
1 pieni kesäkurpitsa
1/2-1 sitruuna
0,5 dl vettä
kyspää maustamatonta kanan rintafilettä jauhettuna tai paloiteltuna vauvasi annoskoon mukaan (n. 1-1,5 rkl per annos)

Kuori ja pilko bataatti ja kesäkurpitsa lohkoiksi. Asettele ne mikrokuumennusta kestävään salaattikulhoon. Poista veitsellä sitruunasta kuoret ja halkaise se kahtia. Poista huolellisesti myös sitruunan siemenet. Asettele sitruuna vihannesten päälle - käytä 1/2 sitruuna jos vauvasi vierastaa voimakkaita makuja, muuten voit hyödyntää kokonaisen sitruunan. Kaada lopuksi pohjalle puolikas desi vettä.

Peitä salaattikulho elmukelmulla ja kypsennä täydellä teholla mikrossa noin 15 minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Elmukelmu tekee salaattikulhosta höyrykeittimen - älä pelästy vaikka kelmu kohoaakin isoksi! Kuumennuksen jälkeen poista sitruunat ja soseuta sauvasekoittimella.



Lisää lopuksi mukaan kypsennettyä kanan rintafilettä vauvasi annoskoon mukaan - paista kanan rintafilettä 200 asteessa uunissa 20 minuutin ajan ja sauvasekoita tai pilko suupaloiksi veitsellä.

Tämä ruoka on suhteellisen voimakkaan makuista. Olen aina käyttänyt paljon sitruunaa, joten Max on tottunut siihen jo kohdussa ja viimeistään äidinmaidon kautta. Epäilin ensin söisikö Max näinkin voimakkaan makuista sosetta, mutta söi ja hyvällä ruokahalulla ison annoksen verran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti