tiistai 24. huhtikuuta 2012

Resepti: Kana-tsatsiki couscous (10kk+)


Tämä kokeilu on meillä virallisesti ensimmäinen askel kohti perheen yhteisiä ruokatottumuksia - hieman  kuivempi suutuntuma ja ruokaa on ryyditetty makoisalla kastikkeella. Äitiä vähän jännitti miten Max kokeiluun suhtautuu, mutta hyvällä ruokahalullahan tuo söi. Kahmi vielä lopuksi pöydälle tippuneet couscousinjyvät suuhunsa, oli vissiin maukasta!

Kahteen annokseen kana-tsatsiki couscousta tarvitset:
2 annosta kanan rintafilettä (n. 100gr) joko jauhettuna tai pilkottuna
0,5 dl couscousta
1 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl turkkilaista jogurttia
4 cm pätkä kurkkua
1/5 valkosipulinkynsi
hyppysellinen hedelmäsokeria
(kurkkutikkuja sormiruoaksi ja tsatsikiin vauvan dipattavaksi)


Kypsennä kana uunissa 200 asteessa - ohut rintafile paistuu 20 minuutissa. Jauha kana hienoksi yleiskoneessa tai pilko se paloiksi veitsellä.

Valmista seuraavaksi couscous. Kuumenna 1 dl vettä ja sekoita siihen oliiviöljy. Kaada vesi-öljyseos couscousin päälle, sekoita varovasti ja anna turvota kaksinkertaiseksi. Kuohkeuta lopuksi couscous raapimalla sitä kerroksittain haarukalla.

Tsatsikia varten kuori kurkunpätkä ja raasta se hienoksi raastimella. Lisää kurkkuraaste jogurttiin ja sekoita. Lisää lopuksi aivan pieni puristettu pala valkospulia ja hyppysellinen hedelmäsokeria. Sekoita hyvin ja tarkista maku, ettei valkosipuli tehnyt siitä liian tujua.

Kokoa lopuksi annos - couscous ja kana yhdistetään keskenään sekä päälle iso lusikallinen tsatsikia. Kana ja couscous kannattaa tarjoilla lämpimänä, mutta tsatsiki toki kylmänä. Voit pilkkoa vielä muutaman ison kurkkutikun kylkeen sormiruokailtavaksi ja tsatsikiin dipattavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti