maanantai 16. huhtikuuta 2012

Resepti: Isomman beibin Moussaka (7kk+)

Minulta kysytään usein, mitä vanhoja 4-5 kuukautisille tarkoitettuja reseptejäni Max vielä syö. Ei oikeastaan mitään enää sellaisenaan, sillä hän kaipaa voimakkaita makuja - Maxille maistuu niin mausteinen, kirpeä kuin makeakin. Olemme tuunanneet joitain resepteistäni isomman beibin versioiksi ja joulukuussa kehittämämme Baby Moussaka on niistä yksi. Vanhaan reseptiin olemme tuoneet lisää makua ja vaihtelua saa käyttämällä erilaisia proteiininlähteitä.


Isomman beibin Moussakaan tarvitset (8-10 annosta):
1 iso munakoiso
2 keskikokoista bataattia
1 makea sipuli
1 Herbamare ei lisättyä suolaa -kuutio
6 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
5 oksaa tuoretta timjamia
loraus oliiviöljyä


Proteiiniksi lisää naudan tai lampaan jauhelihaa, kanaa, tofua annoskoon mukaan. Kannattaa varioida, niin vauva saa vaihtelua!

Kuori ja pilko munakoiso. Laita se omaan kattilaan runsaaseen veteen ja keitä n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtaise vielä kylmällä vedellä, jotta kaikki kitkeryys saadaan munakoisosta pois.

Kuori ja pilko bataatit sekä sipuli. Laita ne kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että ne peittyvät sekä murenna mukaan Herbamarekuutio. Anna kiehua noin 15 minuutin ajan ja kaada lähes kaikki keitinvesi pois.

Pese tomaatit, poista niistä kannat ja pilko pieneksi. Lisää bataatti-sipuliseoksen joukkoon sekä munakoiso että tomaatit. Purista perään valkosipulinkynnet ja nypi lehdet timjaminoksista. Lorauta lopuksi hieman oliiviöljyä. Anna kiehua noin 10 minuutin ajan, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.

Lopuksi soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneella vauvasi tottumaan karkeusasteeseen. Pakasta sellaisenaan kasvisversioisena. Proteiiniksi kannattaa valmistaa erilaisia versioita kuten:

*Jauhelihaa tomaattikastikkeessa - pilko muutama tomaatti ja keitä ne kypsäksi tilkassa vettä. Soseuta tomaatti sauvasekoittimella. Lisää jauheliha ja anna hautua kunnes jauheliha on kypsää.

*Maustamaton kanan rintafile uunissa - paista 225 asteessa noin 20 minuutin ajan. Pilko hienoksi veitsellä, yleiskoneella tai sauvasekoittimella

*Tofu sellaisenaan. Lisää tofua kuumennusvaiheessa moussakan joukkoon ja avot, se on sillä valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti