torstai 26. huhtikuuta 2012

Resepti: Sorbettimehujää (8kk+)


Meillä kotona on lämpiminä päivinä aivan järkyttävän kuuma - siksi meillä kuluukin hurjasti jäätelöä, sorbettia sekä mehujäitä. Olen ihan pienestä asti tehnyt itse jäätelöä, mutta en ole vieroksunut kaupan pakastealtaitakaan. Maxille en vielä jäätelöä tohdi antaa, kotitekoiset "mehujäät" on usein pliisun makuisia ja valmiissa mehujäissä on hurjasti sokeria. Siispä keksimme pakastaa 100% hedelmäsosetta mehujäämuotteihin. Ei lisättyä vettä, ei lisättyä sokeria, vaan ihan pelkkää hedelmää.

Tähän mennessä olemme havainneet hyväksi seuraavat yhdistelmät:
Mansikka-päärynä-banaani
Tuorepuristettu appelsiinimehu
Hunajameloni-kiivi
Luomupäärynä-mustikka

Ainekset vain sauvasekoittimella soseeksi, appelsiinista mehu puristamalla ja pakkaseen! Syötän vielä sorbettimehujäätä Maxille itse ja kun se alkaa valua käsilleni, syön sen yhdellä hujauksella parempiin suihin. Kohta Max varmasti osaa jo itsekin pidellä sorbettimehujäätä. Hyvät muotit saa ostettua ihan marketistakin, omamme löysimme noin 2 euron hintaan Ikeasta.

Sorbettimehujäät ovat meillä ainakin auttaneet hampaiden tuloon eli kutiaviin ikeniin niitä viilentäen. Nämä ovat myös hauska lisä kevään juhliin esimerkiksi vapuksi, kun meille tulee pikkuihmisiä kylään. Aikuisille ajattelin pakastaa tuorepuristettua appelsiinimehua sydämen muotoisiin jääpalamuotteihin ja sujauttaa ne sitten kuohuvan joukkoon Mimosan tapaan ;) Vappua siis odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti