torstai 19. huhtikuuta 2012

Nyt niitä hapanmaitotuotteita...


"Sitten kymmenen kuukauden kohdalla voit ruveta antamaan niitä hapanmaitotuotteita", sanoi neuvolan täti. Nyökkäilin hymyillen, sillä olin juuri edellisessä lauseessani kertonut harrastavani vauvanruokablogaamista. Ei minulla oikeastaan ollut hajuakaan, mitä muita hapanmaitotuotteita on kuin jogurtti.. Siispä googlasin.

Löysin kattavan artikkelin hapanmaitotuotteista Ruokatiedon sivuilta, jonka voit käydä lukemassa täältä. Se oli juuri sellainen lyhyt ja ytimekäs infopaketti, jota janosin. Turhaan sitä tähän lähden referoimaan - jos aihe kiinnostaa, niin käy lukaisemassa!

Ensi viikosta alkaen alammekin kehittelemään hapanmaitotuotereseptejä, monta ideaa on jo mielessä!

1 kommentti:

  1. Mielenkiinnolla odottelen. :)
    Esikoisella aloitettiin aikoinaan maustamttomalla jugurtilla sekoitettuna hedelmäsoseeseen. Raejuustoa taidettiin myös pian tarjota. Viili oli herkkua mutta järkyttävän vaikeaa syöttää, saati sitten vauvan syödä itse kun kovasti omatoiminen halusi olla..
    Keskimmäisen kohdalla tämä vaihe jäi väliin, kun maitoallergia kesti 2-vuotiaaksi asti.
    Kolmonen on nyt reilua viikkoa 7kk, ja täällä ulkomailla suositellaan, että hapanmaitotuotteita voisi aloitella jo 9kk iässä. Niinpä meillä saattaa olla jo yllättävän lähellä maitotuotekokeilut! En ole tosin vielä päättänyt, minkä suosituksen mukaan eletään..täkäläiset maitotuotteet eroavat muutenkin vähän suomalaisista. Täältä löytyy jugurttia, kermaviiliä, hapankermaa, piimää ja "valkoista juustoa" mikä kaiketi lasketaan hapanmaitotuotteisiin (ikäänkuin jotain kermaviilin ja tuorejuuston välimaastosta). Jos tämän tyylisiä valmisteita keksit käyttää, niin kiva! :D

    VastaaPoista