maanantai 28. toukokuuta 2012

Resepti: Maalaissalaatti (8kk+)

Juhannuksena vuoden täyttävä Max on siirtynyt siihen vaiheeseen, jossa minun lautaseltani häviää suolainen pestopasta, kana tikka masala ja muut voimakkaat ruoat - olen ottanut tämän vinkkinä, että kohta on aika siirtyä perheen yhteisiin aterioihin. Viime viikonloppuna sain tähän mahtavan vinkin äitikollegaltani Teijalta, joka oli perheensä kanssa valmistanut Maalaissalaattia. Kiitos siis Teija ja Peppi tästä kesäisestä vinkistä ja näistä kuvista! Ideana tässä se, että jokainen voi valita salaattiinsa juuri mitä itse haluaa ja näin ollen myös vauvalle pystyy poimimaan omaa sormiruokailtavaa.


Asettele siis laakealle lautaselle tai tarjottimelle esille valintasi mukaan erilaisia raaka-aineita. Esimerkiksi:
*salaattia
*kurkkua
*tomaattia
*avocadoa
*kananmunaa
*lohta
*perunaa
*oliiveja
*papuja
*raejuustoa
*maalaisleipää

Poimi tästä ne ruoat vauvan lautaselle, jotka hänelle sopivat. Vauvalle mahtavin kokemus on saada nauttia aikuisten kanssa samaa ruokaa ja vielä yhtä aikaa!

Aikuisten salaattiin kastikkeeksi sopii hyvin sinappi-vinegrette, jonka kukin voi itse lorauttaa oman salaattinsa päälle:
0,5dl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 tl dijon sinappia
ripaus sokeria, suolaa ja pippuria

1 kommentti:

  1. Tosi kiva idea :) Ihan näin juhannusta ajatellen lapsiperheessä.. vaikka meillä 2-vuotias vauva jo onkin mutta sormiruokailija pitkälti edelleenkin ;)

    VastaaPoista