tiistai 1. toukokuuta 2012

Resepti: Porkkanaletut (8kk+)


Suupalakokoisiksi paloitellut letut ovat mitä mainiointa sormiruokaa! Lettuja voi maustaa porkkanalla, bataatilla, perunalla, omenalla, päärynällä - lähes millä vain. Me teimme porkkanalettuja, joita Max maisteli jälleen suurella ruokahalulla. Kerrallaan menee 1-2 lättyä, joten voi olla järkevää valmistaa lättyjä samalla kertaa muullekin perheelle tai pakastaa lettuja tulevaan käyttöön. Postauksen lopussa muutama vinkki koko perheen ruokailuun!

25-28 porkkanalettua syntyy seuraavalla reseptillä:
3 porkkanaa
2 luomumunaa
5 dl vettä tai kuplavettä (maitoa yli 1v ikäisille)
2 dl ohrajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
hyppysellinen kuivattua inkivääriä
rypsiöljyä paistamiseen

Kuori porkkanat ja esikeitä niitä noin 20 minuutin ajan. Raasta ne raastimella tai survo haarukalla.

Riko munat kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi. Lisää vesi - itse käytin vesijohtovedestä itsetehtyä kuplavettä, joka tuo mukavasti kuohkeutta taikinaan. Jos sinulla ei ole kuplavesikonetta, ihan tavallinenkin vesi käy. Lisää muna-vesiseokseen ohrajauhot ja vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Mausta halutessasi hyppysellisellä inkivääriä. Kaada rypsiöljy taikinaan ohuena nauhana ja sekoita. Lisää lopuksi porkkanasurvos ja anna turvota vähintään 30 min.

Paista lettupannulla ja käytä paistamiseen rypsiöljyä.

Miten tuunata letut muulle perheelle?

Paista taikinasta haluamasi määrä lettuja vauvalle. Lisää tämän jälkeen taikinaan suolaa ja paista tuttuun tapaan. Tarjoile letut raejuston ja salaatin kanssa. Halutessasi voimakkaampaa makua, korvaa raejuusto kastikkeella, johon olet sekoittanut 18% creme fraichea ja aurajuustomurua sekaisin.

2 kommenttia:

  1. Näistä tuli mieleen, et oon tehny aika epäcoolia ruokaa meidän 9kk maukalle, nimittäin verilettuja. Ne on suurta herkkua ja uppoaa myös muulle porukalle :)

    VastaaPoista
  2. Tein tämän reseptin niin, että paistoin taikinan uunissa (200 C, n. 20 min). Kai sekin on ihan oko..?

    VastaaPoista