tiistai 22. toukokuuta 2012

Resepti: Vauvan ensileipäset (6kk+)

Tällä viikolla leivotaan! Vinkin tähän reseptiin sain lukijaltamme Lindalta, kiitos siitä :) Nämä vauvan ensileipäset tai oikeastaan kakkuset, sopivat todella hyvin leipärakenteen tutustuttamiseen. Toki hieman kokemusta pureskelusta ja palojen nielemisestä tulisi jo olla. Reseptiä pystyy varioimaan vaihtelemalla raasteita, joten ei kun leipomaan.

8-10 ensileipäseen tarvitset:
3 dl puurohiutaleita (mitä kaapistasi löytyykään)
1,5dl-2dl vettä
loraus rypsiöljyä
1/2 tl soodaa
1 dl vihannes- tai hedelmäraastetta

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tee niistä 8-10 pientä kakkusta leivinpaperille. Paista 200-225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan juoman kera.

Leipäsiä voi varioida muuttamalla vihannes- ja hedelmäraasteita. Tässä muutama idea:
*1 porkkana
*1 palsternakka
*3 maa-artisokkaa
*1/4 bataattia
*1 kova päärynä ja 2 rkl hienoksi jauhettuja mantelilastuja
*1/2 omena ja 2 rkl pieneksi jauhettuja rusinoita

2 kommenttia:

  1. Meillä meni ohralla ja porkkanalla ykkösellä alas :D Oisinkin kysellyt, että ootko muuten testannut pakastaa näitä? Kiitos muuten jälleen resepteistä, pikkuvauvelin moussakaan ihastunut neitokainen tykästyi kovasti myös isompien versioon ja muutoinkin on löytynyt uusia suosikkeja vanhojen vakkareiden joukkoon.

    VastaaPoista
  2. Tuo ohra oli hvyä idea! En ole kokeillut vielä pakastamista, mutta uskoisin, että yksittäispakastettuna MinigripMini-pussiin se voisi onnistuakin! Sulatus huoneenlämmössä ja pieni tuoreuttaminen mikrossa/uunissa. Valmistus on kuitenkin niin helppoa ja nopeaa, että äkkiäkös leipoo vaikka puolikkaan annoksen tuossa tuokiossa! Mukava kuulla, että Moussaka on maistunut - se onkin tosi namia :)

    VastaaPoista