torstai 10. marraskuuta 2011

Kotisosetta kaupungilla

"Hei, mennäänkö tänään lounaalle kaupunkiin?" Oi niitä aikoja, kun ei tarvinnut kuin käsilaukun ja oli valmis lounastamaan keskikaupungin vilskeessä. Nyt mukaan on pakattava sitä sun tätä ja varsinkin lounasaika voi osoittautua haasteelliseksi ruokarytmeineen. Kotisosetta voi kuitenkin yhtä hyvin nauttia kaupungilla ollessa kuin purkkiruokaakin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaupungilla kannattaa välttää soseita missä on maitoa, ne kun pilaantuvat helposti. Vihannesoseet siis rules!

Ensimmäinen vaihtoehto on pakata mukaan pakastettu pussi sosetta kannelliseen kuumennuksen kestävään rasiaan. Tämä sulaa näppärästi ja on sulatettavissa/lämmitettävissä rasiassa paikan päällä. Toisen superkätevän keinon vinkkasi minulle ystäväni Anna, jonka jaan nyt teillekin. Kuumenna sose kuumaksi jo kotona, pakkaa se pieneen termospulloon tai termosmukiin. Näin sose on hetivalmis nautittavaksi kaupungilla. Itse preferoin termosmukia, koska sen suuaukko on suurempi, jolloin soseen voi helposti syöttää suoraan mukista. Löysin Stokkalta 0,35l Bodumin mukin, jonka kansi on tarpeeksi tiivis kestämään kovaakin menoa. Näyttää niitä saavan ostettua suoraan netistäkin. Suosittelen!


Toinen näppäräksi koettu on Tupperwaren matkalusikka. Se on pakattu todella toimivaan kannelliseen koteloon ja lusikan voi pakata syötön jälkeen mukaan vaikka likaisenakin. Toinen vaihtoehto on tietysti pakata lusikka umpinaiseen hammasharjakoteloon, joka on ihan yhtä näppärä kikka. Tätä Tupperwaren lusikkaa ja lasten TupperCare kannellisia muovikulhoja voin kuitenkin suositella kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti