torstai 3. marraskuuta 2011

Resepti: Mustikkasuu! (4kk +)

Mustikka sisältää runsaasti A- ja B-vitamiinia, mangaania, kuituja ja flavonoideja. Se on myös hyvä C-vitamiinin, magneesiumin ja kalsiumin lähde. Mustikka on siis terveellistä, mutta sitä on vaikea valmistaa niin, että siitä ei tulisi liian vetelää. Siispä laitan jakoon muutaman vinkin toimivan mustikkasoseen valmistukseen, johon ei tarvita extrakikkoja sakeuttamiseen:

                                                   cc: Ansik

Ainesosat ovat:

100% mustikkaa

Keitä 3 dl tuoreita tai pakastemustikoita kattilassa noin 5 minuutin ajan, älä lisää mukaan vettä. Kun mustikoista on irronnut nestettä ja ne tuntuvat pehmeiltä siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman.

Kaada seos siivilään ja valuta neste pois. Tee tästä mustikkamehua itsellesi lisäämällä siihen vettä ja makusi mukaan hedelmäsokeria. Kun neste on valunut painele mustikat siivilän läpi. Valutettu ja paseerattu mustikka on juuri sopivan notkeaa nautittavaksi sellaisenaan.

Entä jos sose on liian kirpeää vauvan makuun?

Lisää tällöin mukaan makeahkoa päärynää suhteessa:
80% mustikkaa 
20% päärynää

Voit myös nauttia soseen puuron kaverina - nelikuisille esimerkiksi luomuinen Semper Eco Riisipuuro soveltuu tähän tarkoitukseen mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti