keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Resepti: Fantastinen fenkoli (4kk+)


Fenkolia ja fenkoliteetä käytetään yleisesti Keski-Euroopassa vauvojen vatsavaivoihin. Koliikkivauvoille annetaan joskus myös fenkolitippoja. Halusin kokeilla fenkolia Maxille ei sen terveysvaikutusten, vaan sen mainion maun takia - fenkoli maistuu lievästi anikselle ja on hyvin aromaattinen vihannes.

Itselläni on tapana tehdä possuruokien lisukkeeksi peruna-fenkolisalaattia - keitän molemmat kypsiksi, pilkon kuumana ja nakkaan joukkoon hieman oliiviöljyä, dijonsinappia, suolaa, pippuria ja valkoviinietikkaa. Tästä lähti tämäkin idea, joka on todella helppo vauvansose:

50% fenkolia
50% puikulaperunaa tai muuta jauhoista perunaa
yritiksi fenkolin "tillimaiset" kukinnot
loraus oliiviöljyä


Pese ja pilko fenkoli paloiksi. "Tillimaiset" kukinnot käyvät mainiosti yritiksi tuoreeltaan, joten erota ne sivuun tässä vaiheessa. Älä käytä soseeseen fenkolin kantaa, sillä se on vauvan soseeseen turhan kova. Höyrytä tai keitä fenkoli pehmeäksi (n. 20 min) ja soseuta tämän jälkeen fenkoli sauvasekoittimella.

Keitä peruna ja hienonna se haarukalla hienoksi. Lisää peruna fenkolisoseeseen ja sekoita huolellisesti. Hienonna fenkolin "tillimaiset" kukinnot veitsellä hienoksi ja lisää soseeseen noin teelusikallinen/per annos. Lorauta vielä mukaan hieman oliiviöljyä. Sekoita aineekset huolellisesti ja sose on valmista nautittavaksi. Maxista sose oli herkullista!

Kuten aiemmin todettu - sosetta, jossa on perunaa ei kannata pakastaa. Valmista siis sosetta sellainen määrä, jonka vauva voi nauttia seuraavan 3 päivän aikana. Kuitenkin puhdasta fenkolisosetta voi pakastaa sellaisenaan. Se sopii hyvin esimerkiksi kalasoseeseen, jonka reseptin aionkin kehitellä tulevilla viikoilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti