maanantai 7. marraskuuta 2011

Resepti: Baby Guacamole (4kk+)

Avocado on guacamolen pääraaka-aine. Se sisältää enemmän rasvaa kuin muut hedelmät, mutta suurin osa rasvasta on kertatyydyttämätöntä. Avocadossa on paljon kaliumia sekä B-, E- ja K-vitamiinia. Se on erittäin energiapitoinen, sillä 100 gr avocadoa sisältää 219 kaloria. Se on kuitenkin pehmeänmakuinen ja ihana hedelmä, joka sopii moniin ruokiin. Kehitin siitä vauvoille kevyen ja miedon Baby Guacamolen, joka ainakin Maxille maistuu mainiosti pienen totuttelun jälkeen.



50% kypsää avocadoa
50% tuoretta suomalaista kurkkua

Jos teet reilunkokoisen maisteluannoksen suhteet ovat:
1/2 kypsä avocado
1/4 pala keskikokoisesta kurkusta

Varmista, että avocado on varmasti kypsä - se on väriltään tummanvihreä ja tuntuu pehmeältä paineltaessa. Raakaa-avocadoa on vaikea soseuttaa ja se maistuu puisevalta, siksi kannattaakin sosetta valmistaa vain kypsästä hedelmästä. Jos avocado tuntuu kovalta, anna sen vielä kypsyä huoneenlämmössä muutaman päivän ajan.

Halkaise avocado kahtia veitsellä ja kaiverra hedelmäliha pikkulusikalla. Soseuta se sauvasekoittimella. Kuori kurkku ja pilko se pieniksi palasiksi. Lisää kurkku avocadon joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tämän jälkeen Baby Guacamole on valmista nautittavaksi.

Avocado hapettuu nopeasti joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa ja sitä ei kannata pakastaa, joten tämä sose tulisi valmistaa heti nautittavaksi. Avocadon suuren rasvapitoisuuden takia, guacamolea kannattaa maistattaa vauvalla ensin pieniä eriä ja näin totuttaa vauva lempeästi avocadon maailmaan.

Tästä reseptistä saat vanhemmille perheenjäsenille maukkaan dipin nacho-lastuille tai tortillojen kastikkeeksi. Lisää vain avocadon ja kurkun joukkoon limen mehua, suolaa, pippuria ja pilkottua tuoretta chiliä. On muuten hyvää, nam!

3 kommenttia:

  1. Mulla eksyi kerran jääkaappia tyhjentäessä myös pala banaania avokado-kurkku-soseen jatkoksi ja tuli varsinainen gourmet-välipala neidille (ja söin itse loput, perverssillä tavalla hyvää :))

    VastaaPoista
  2. Hei tästä tuli ihan sairaan namia! Miten ei ole tullutkaan tehtyä koskaan. Ensi viikolla tehdään kyllä vanhemmille oma versio lisäksi!

    VastaaPoista
  3. Hei Heidi ja Max! Kiitos ihanasta blogista! Olen ahminut tätä jo parin päivän ajan aina kun 6kk ikäisiltä kaksosilta olen ehtinyt. Minusta blogissasi on parasta se, että aloitat monessa asiassa selittämisen aivan alusta, etkä oleta että lukija jo tietää . Taidokkaat ja monipuoliset reseptisi ovat niin mahtavia.

    Nyt kysyisin tuosta kun kirjoitit ettei avokadoa voi pakastaa. En ole vielä kokeillut, mutta kun juuri luin yhden artikkelin jossa sanottiin että monesti sesongin ulkopuolella guacamole tehdään pakastetuista avokadoista. Eli lähinnä kyselisin sitä että mitä olet huomannut pakastaessa tapahtuvan?

    Kiitos tähänastisista teksteistä... Jään innolla odottamaan lisää!

    VastaaPoista