lauantai 19. marraskuuta 2011

Resepti: Hunajameloni-vadelmamelba (4kk+)


Äidilläni on tapana valmistaa jälkiruoaksi hunajamelonin lohkoja ja kokonaisia vadelmia - nopea ja terveellinen vaihtoehto, joka sopii tarjottavaksi mainiosti raskaankin ruoan päätteeksi. Tästä reseptistä lähti idea tähän herkkusoseeseen. Hunajameloni-vadelmamelbaan tulee:
65% hunajamelonia
35% vadelmaa

Halkaise meloni ja kaiverra siemenenet pois lusikalla. Poista melonin kuori veitsellä ja pilko hedelmäliha paloiksi. Tämän jälkeen soseuta melonin hedelmäliha sauvasekoittimella. Soseesta tulee hurjan löysää, joten se tulee valuttaa - kaada melonisose siivilään ja anna liian mehun valua kippoon. Hyödynnä soseeseen se osa, joka jää siivilään. Melonimehusta voit tehdä itsellesi drinkin lisäämällä siihen pari jääpalaa tai voit hyödyntää sitä esimerkiksi vauvan puuron notkistamiseen.


Vadelmaa tarjottaessa tulisi suosia kotimaista. Ulkomaiset pakastevadelmat tulee aina kuumentaa huolella, sillä ne voivat sisältää listeriabakteereja. Kaada siis pakastevadelmat kattilaan ja kuumenna niitä omassa mehussaan. Kun marjoista on irronnut mehua ja neste näyttää kiehuvan, siirrä kattila pois liedeltä ja anna marjojen jäähtyä. Kaada marjat siivilään ja anna ylimääräisen nesteen valua kippoon - tee tästä itsellesi vaikka mehua, lisäämällä mukaan hieman sokeria ja vettä. Paseeraa eli painele vadelmat vielä siivilän läpi, jotta saat siemenet pois soseesta ja näin ne eivät turhaan rasita vauvan herkkää suolistoa.

Lopuksi yhdistä soseet ja eikun herkuttelemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti