maanantai 28. marraskuuta 2011

Resepti: Kanaa, rakuunaa ja kellertäviä kasviksia (5kk+)

On aika tarjoilla ensimmäistä kertaa kanaa, mutta esittelen Maxille tässä vaiheessa myös erilaisia yrttejä. Pidän omassa ruoassanikin siitä, että yhdessä ruokalajissa käytetään maksimissaan 1-2 yrttiä, jotka tukevat muiden raaka-aineiden makua. Tätä oivallusta aion noudattaa myös vauvansoseissa.

Tähän soseeseen suurimmat makuvivahteet antaa porkkanan sukulainen eli aromikas palsternakka sekä ranskalaisen keittiön kestosuosikki rakuuna. Rakuunan maussa on myös suolaisenomainen vivahde, jolloin sitä onkin suositeltu suolattoman ruokavalion lisäksi. Rakuuna tunnetusti sopii mainiosti porkkanan ja palsternakan rinnalle, joita tässä sosessa hyödynnetään.



Kana-rakuuna-kasvissoseen suhteet ovat:
40% porkkanaa
30% palsternakkaa
30% omenaa
Rakuunaaa maun mukaan, noin 1 rkl/annos
Annos kanaa (1tl alottelevalle/annos, 7kk+ 1-1,5 rkl/annos)

Pakkaseen voi tehdä kasvissosetta isomman annoksen, jolloin suhteet ovat:
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 omenaa
rakuunaa maun mukaan

Kuori, pilko ja keitä porkkana sekä palsternakka kypsäksi, sillä nämä kaksi vaativat suhteessa samanpituisen keittoajan. Kuori ja höyrytä tai keitä omena kypsäksi. Tämän jälkeen soseuta ja sekoita porkkana, palsternakka sekä omena keskenään. Lisää mukaan kasvissoseeseen rakuunaa maun mukaan ja pyöräytä vielä yrtit hienoksi sauvasekoittimella.

Kana kannattaa kypsentää kokonaisena maustamattomana kanan rintafilenä uunissa 200-225 asteessa noin 20-25 minuutin ajan. Sen jälkeen pilko kana hienoksi terävällä veitsellä tai hyödyntäen silppuria. Lisää kypsää kanaa haluamasi kokoinen annos kasvissoseeseen, jonka vauva nauttii tuoreeltaan. Kanaa kannattaa lisätä vain nautittavaan annokseen, jotta pystyt varmasti määrittelemään kuinka paljon kanaa kukin annos sisältää. Pakasta loput kanat esimerkiksi silikoniseen jääpalavuokaan annoskoottain, johon löydät vinkit täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti