keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Mihin on paras pakastaa?

Yhdestä bataatista riittäisi ensimakujaan maistelevalle vauvalle viikoksi ruokaa. Jostain luin, että itse valmistettua sosetta saa säilyttää vain 2-3 päivää jääkaapissa. Tässäpä siis dilemma.

Isomman erän valmistaminen kerralla ja sen pakastaminen olisi siis vaivattomin vaihtoehto. Ajatuksenani oli pakastaa eri soseet pieniin pakasterasioihin, jotta voisin sitten vaivattomasti tehdä erilaisia yhdistelmiä sen sijaan, että Max söisi viikon ajan samaa ruokaa. Jos pakastaisin jokaisen raaka-aineen pieneen pakkaukseen omanaan voisin siis maanantaina tarjota bataattia ja omenaa, tiistaina maissia ja kesäkurpitsaa jne.. Pakastimemme ylälokeroon tulisikin melkoinen sosebaari, josta voisi tehdä erilaisia cocktaileja harvase päivä. Kätevää eikö totta?

Lähdinpä siis etsimään pakasterasioita, joihin moisia maisteluannoksia sekä pienempiä eriä kannattaisi pakastaa - pienimmät löytämäni rasiat olivat kuitenkin kokoa 3dl ja siis aivan liian isoja tähän tarkoitukseen. Ystäväni pakasti maisteluannoksia jääpalapussieihin, mutta tätä en suosittele heikkohermoisille, sillä se oli suhteellisen aikaavievää hommaa. Kokeilujen jälkeen olen todennut Minigrip "Mini" pakastepussit kaikkein kätevimmäksi muodoksi pakastaa. Ne voi myös vaivattomasti ottaa mukaan aamulla ja pussi on sulanut juuri sopivasti lounasajaksi vauvalle tarjottavaksi.

Suosittelen lämpimästi!

1 kommentti:

  1. Löysin tämän blogin vasta nyt kun aihe on itselle ajankohtainen.

    Itse pakastan soseet pieniin jääpalarasioihin, sellaisiin muovisiin. Niihin sopii juuri sopivasti pari teelusikallista sosetta. Pakastuneet kuutiot sitten nakkelen pussiin.
    Vaihtoehtoisesti myös raejuustopurkit ynnä muut pienet tuorejuustorasiat ovat hyviä pakastamiseen.

    VastaaPoista