perjantai 25. marraskuuta 2011

Resepti: Elovenatytön puuro (5kk+)

Vauvan vellit ja puurot kierrän kaukaa - kun lukee tuoteselosteen paketista, tulee ihan hiki. Vauvan valmispuuroihin on lisätty useita eri vitamiinejä ja kivennäisaineita, mutta joihinkin myös esimerkiksi palmuöljyä ja emulgointiaineita.

Kotimaisista viljoista kokeilut aloitetaan nimenomaan kaurasta, aikaisintaan 5 kuukauden iässä. Tein tutkimustyötä ja huomasin, että monet äidit syöttävät vauvalleen sauvasekoitettua Elovenapuuroa. Syy miksi Elovenaa ei yleisesti suositella vauvoille on viljan puhtauskriteerit, jotka vauvojen puuroissa ovat tiukemmat. Useat onnelliset vauvat kuitenkin ovat ihastuneet Elovenapuuroon ja heille ei ole tullut siitä mitään ongelmia. Päätinkin siis, että Max siirtyy syömään suoraan suomalaista puhdasta kaurapuuroa. Kukin toisaalta toimii tässä omalla vastuullaan.


Iltapuuron tarve on meillä yleensä akuutti, joten valmistan puuron mikrossa. Puuroa keitetään 600w:ssa noin 2-3 minuuttia, välillä sekoittaen. Lopuksi puuro hienonnetaan sauvasekoittimella.

Pieni maisteluannos: 0,25dl kaurahiutaleita ja 0,5dl vettä
Puuroannos: 0,5dl kaurahiutaleita ja 1dl vettä


Keitettyäni puuron mikrossa, lisään siihen yleensä hedelmää tai marjaa. Puolikas banaani, tuoretta päärynää, tuoretta omenaa, luumusosetta tai muutaman mansikan tai mustikan pakkasesta. Kaurapuuron joukkoon voi lisätä lähes mitä tahansa. Kun puuron soseuttaa sauvasekoittimella, myös hedelmä hienonee soseeksi asti.

Maxin lempiruokaa tällä hetkellä on nimenomaan Ihanan Elovenatytön iltapuuro. Eilenkin nakkasin mukaan muutaman mansikan ja päärynäsosetta, voi että sitä syömisen riemua! Meille ei ainakaan ole tullut kaurapuurosta mitään allergiaa. Testasimme kuitenkin puuroa ensin lounasaikaan pienen annoksen verran varmistuaksemme asiasta. Elovenapuuroa ei siis suositella vauvalle, mutta moni vauva sitä Suomessa kuitenkin syö ja hyvällä ruokahalulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti