sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Resepti: Muailman paras mango (4kk+) ja Mangolassi

Mango on ehdoton lempihedelmäni. Varsinkin aasialainen kellertävä mango on niin herkullista, että vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Mangoa saa toki ostettua vauvalle purkkiruokanakin, mutta pikainen vilkaisu kertoi soseen sisältävän mangoa 38%, riisitärkkelystä ja kahta erilaista sakeuttamisainetta - kaiken lisäksi maku purkkimangossa on aivan eri planeetalta kuin tuoreessa mangossa.


Vähän paremmista marketeista saa nykyään ostettua heti syötäväksi kypsytettyä ready-to-eat mangoa, joka on äärimmäisen näppärä vauvansoseeseen. Kypsässä mangossa on kauniin punertava väri ja se tuntuu käteen hieman pehmeältä. Mangon sisällä on isohko kivi, mutta loppujen lopuksi mango on suhteellisen helppo leikattava. Jos et ole koskaan mangoa käsitellyt, näppärät ohjeet löytyvät täältä.

Minun mielestäni mango on niin hyvää, ettei soseeseen kannata muuta laittaakaan, sillä se peittää helposti mangon hyvän maun. Yhdestä mangosta saa helposti soseuttamalla kaksi maisteluannosta. Poista vain kivi, irroita hedelmäliha ja soseuta sauvasekoittimella. Niin helppoa se on! Suositankin siis, että käytätte mangososeeseen vain
100% mangoa

Vähän vanhemmalle lapselle tai aikuisille mangosta saa mangolassia. Mangolassi sopii mainiosti vauvalle välipalaksi tai aikuiselle myös tulisen intialaisen ruoan kaveriksi.

Jos vauva osaa jo juoda lasista, voi korvikkeesta tehdä mangolassin seuraavassa suhteessa:
40% hienoa mangososetta
60% korviketta

Aikuisten versiossa suhteet ovat:
1 mango soseutettuna
2-3 dl maustamatonta jugurttia
2-3 dl maitoa
(lisää halutessasi 1 rkl sokeria ja tilkka sitruunamehua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti