perjantai 11. marraskuuta 2011

Resepti: Bananasakäämä (4kk+)


Mikään ei maistu niin hyvälle kuin tuore makea ananas. Tölkkiananasta ei missään nimessä saa antaa vauvalle, sillä tölkistä irtoaa ananakseen tinaa, joka auttaa tölkkiananasta säilyttämään keltaisen värinsä. Valmistaessasi ananasta pienokaiselle, käytä vain tuoretta kypsää ananasta. Jos et ole koskaan ananasta ennen leikannut, täältä löydät hyvän opastusvideon aiheeseen.

Bananasakäämään tarvitset
50% ananasta
50% kypsää tuoretta banaania

Pilko ananas kuutioiksi. Älä hyödynnä tähän reseptiin ananaksen kovaa keskiosaa. Tuore ananas on suhteellisen kirpeää ihan pienelle vauvalle, joten makua kannattaa pehmentää höyryttämällä, jolloin soseuttaminenkin helpottuu. Kuumenna kuutioita höyrykattilassa n. 10-15 minuutin ajan. Jos et omista höyrykattilaa, voit asetella lohkot kuumennusta kestävään siivilään ja laittaa tämän kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä.


Kun ananakset ovat hieman kypsyneet, soseuta ne sauvasekottimella. Ananaksen rakenne on suhteellisen "kuidunomainen", joten pelkästään sauvasekoitettua ananasta voi pienen vauvan olla vaikea niellä. Maista itse ananasta sauvasekoituksen jälkeen ja jos suutuntumassa on liian isoja hedelmälihan paloja tai kuituja, kannattaa ananas vielä paseerata eli painella siivilän läpi. Soseesta tulee suhteellisen löysää, sillä ananaksessa on paljon nestettä.


Soseuta tuore banaani sauvasekoittimella. Käytä reseptiin kypsää banaania, sillä raakaa on vaikea soseuttaa ja se maistuu puisevalta. Lisää soseutettuun banaaniin saman verran soseutettua ananasta, jonka jälkeen pyöräytä vielä sosetta sauvasekoittimella. Mainion maisteluannoksen saat 1/2 banaanista ja vastaavasta määrästä ananasta.

Ananasta kannattaa tehdä isompi satsi (2-3 ananasta) kerralla ja pakastaa se omanaan. Ananas sopii myös hyvin muihin soseisiin, se esimerkiksi antaa hyvän maun kana-riisisoseisiin. Voit toki myös tarjoilla tuoretta ananasta perheelle välipalaksi tai jälkiruoaksi ja erottaa tästä pienen annoksen vauvalle kertasoseeksi.

1 kommentti:

  1. Hei! Löysin vasta nyt tämän blogisi ja mikä aarreaitta tämä onkaan, ihan mahtavaa!!! Minulla on nyt pikkaisen reilun 7kk ikäinen poika, jolle olen valmistanut paljon soseita itse. Lähinnä kuitenkin kasvis ja lihasoseita. Hedelmäsoseet olen ostanut valmiina kaupasta. Nyt kuitenkin, kun ikää alkaa tulemaan enemmän, teen yhä enemmän itse ruokia lapselle, että hän tottuisi kotiruoan makuun eikä niihin teollisiin säilykkeisiin. Tämä resepti kuulostaa niin ihanalta, että tätä (kin) on pakko kokeilla. Ananasta meillä ei muistaakseni olla maisteltukaan vielä. Ellei sitä sitten sattumoisen ole jossain piltin seassa ollut.

    VastaaPoista